Mitsubishi Carisma: Bij warme motor blijft gas hangen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9td

Hoi iedereen,
De laatste 2 weken wilt het als ik met mijn carisma 1.9td bj98 een tydje hebt gereden (tussen de halfuur en een uur) gebeurd het dat als ik wil gaan schakelen ( bv van zijn 3 naar zijn 2 of andersom) het gas flink blijft hangen. Ook als ik wilt stoppen met de auto en het laatste stukje de koppeling indruk schiet het toerental omhoog. Als ik stationair in zijn 2 ryd (geen gas erop) en ik tik even het gaspedaal aan, dan merk je ook dat het toerental flink omhoog schiet, in ieder geval anders dan normaal.

(stukje historie van deze auto: 2 jaar geleden motor compleet moeten reviseren als gevolg van geknapte distrubitie, 40.000km geleden de timingssensor a een paar honderd euro moeten vervangen).

Misschien iemand die hier ervaring mee heeft??

Met vriendelijke groet,

Viyu

Geplaatst door Viyu (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Carisma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan T (30) PRO, 18 jaar geleden

kijk eens of je gaskabel en je gashefel op de pomp goed zijn.
de kabel kijken of die niet gerafeld is.
de hevel of die soepel gaat.
groetjes jan.

Viyu (0), 18 jaar geleden

Oke Jan,
dat ga ik eens uitproberen,
Grz

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Carisma of stel zelf een nieuwe vraag.