Mitsubishi Colt: Blaupunkt radio-cd speler, display doet het niet.

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Ik heb een Lausanne CD 30 Blaupunkt radio-cd speler in mijn colt ingebouwd met behulp van de orignele iso stekkers.
De radio doet het prima maar het display doet het niet.
De desbetreffende draad die van mijn autostekker naar de illuminationdraad van de iso-stekker gaat blijkt na doormeting geen spanning te hebben.
Misschien is er iets met die draad ergens in mijn auto niet goed.
Kan ik zonder schade de illumination-draad van de iso-stekker doorverbinden naar de constante plus of eventueel de contactslotspanningsdraad?

Of is er een andere oplossing?

Jersey

Geplaatst door Jersey (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Colt? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Jersey (0), 17 jaar geleden

Bij nader inzien blijkt het display wel te werken maar dat is alleen zichtbaar in het donker.
Overdag blijkt door de lichtinval de oranje tekst onleesbaar te worden.

Weet iemand of dat op te lossen is ?

Nico8119 (0), 17 jaar geleden

Wat gebeurt er als je de verlichting van je auto uit doet? Als het goed is moet het display van de radio dan feller gaan branden. Ik laat altijd de 'illumination' draad van de radio los omdat je anders overdag het display niet kan lezen. De illumination draad regelt namelijk de helderheid van het display van de radio aan de hand van de verlichting. Als je de draad los laat hangen, dan brand het display altijd op volle sterkte.

Jersey (0), 17 jaar geleden

[quote=Nico8119]Wat gebeurt er als je de verlichting van je auto uit doet? Als het goed is moet het display van de radio dan feller gaan branden. Ik laat altijd de 'illumination' draad van de radio los omdat je anders overdag het display niet kan lezen. De illumination draad regelt namelijk de helderheid van het display van de radio aan de hand van de verlichting. Als je de draad los laat hangen, dan brand het display altijd op volle sterkte.[/quote]
Nee helaas, licht aan of uit maakt niets uit.
Ook het afkoppelen van de illumination draad heeft geen effect.

Gisteravond in het donker kon ik het display goed lezen en allerlei menu instellingen regelen maar overdag zie ik niets op het display.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Colt of stel zelf een nieuwe vraag.