Mitsubishi Carisma: Defecte brandstofpomp

Bouwjaar: 1998

Hallo!

Mijn Mitsubishi Carisma 1.6 uit 1998 heeft een defecte brandstofpomp. De laatste keer dat hij draaide, maakte hij veel lawaai. Nu doet hij het helemaal niet meer.
Ik heb de pomp unit uit de tank gehaald (zit onder de achterbank) en de pomp uit de unit gehaald. Volgens enkele automaterialenzaken zou ik deze kunnen vervangen door een Pierburg FP1000, dus deze heb ik er nu inzitten. Probleem is dat deze pomp NIET geschikt is. Hij levert 0,5 bar en voor het injectiesysteem is bij de Carisma minimaal 3,5 bar nodig.
De dealer verkoopt natuurlijk wel een goede pomp, maar kost 329 euro exclusief BTW.
De pomp die erin zat is een Walbro ERJ 173, maar die kan ik nergens vinden.
Wie heeft een suggestie voor mij?

abunsc

Geplaatst door abunsc (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Carisma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Peter8838 (0), 18 jaar geleden

Zoek een gebruikte!

johan5542 (0) PRO, 18 jaar geleden

kijk eens op www.onderdelenlijn.nl

abunsc (0), 18 jaar geleden

Ik heb nog even verder gezocht naar een nieuwe pomp, maar die heb ik niet kunnen vinden.
Via de onderdelenlijn heb ik een gebruikte pomp gekocht voor 77 euro (onder rembours thuis ontvangen). Een verkoper had een nieuwe pomp voor 200 euro (ik denk exclusief BTW en verzendkosten). Nu maar hopen dat deze wat langer mee gaat dan de vorige.
Bedankt voor de reacties.

Anton

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Carisma of stel zelf een nieuwe vraag.