Mitsubishi Colt: Distributieriem vervangen?

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 GL U9

Dag

Ik ben in het bezit van een Colt 1.3 GL U9 uit 1990. Prima bak en is net weer door de keuring. Nu is mijn vraag of ik de distributieriem (voor de zekerheid) zou moeten laten vervangen. Het is niet bekent hoelang de huidige riem erop zit, maar hij lijkt er op het eerste gezicht, volgens de monteur waar hij nu staat, nog oke uit te zien. Hij heeft 172000 gelopen en lijkt dus al wel eens vervangen te zijn. De laatste 5 jaar/40.000 km echter dus zeker niet. Vervangen kan, zoals ik links en rechts lees, toch prijzig zijn (>€250...) dus als niet niet per se hoeft rijdt ik er liever mee door. Iemand een advies of ervaring met dit, of gelijksoortig, type? Hoelang kan een riem bij een Colt mee? Wat voor risico loop ik als ik door zou rijden? Springen de riemen wel eens en wat zou de schade kunnen zijn?

groet en bij voorbaat dank

Mark, Eindhoven

Mark Theijssen

Geplaatst door Mark Theijssen (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Colt? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

E.T.Wiersum (0), 15 jaar geleden

Als je niet kunt nagaan hoeveel langer dan 40.000 hij erop zit ; VERVANGEN.
Afhankelijk van type motor kan de schade zeer licht tot zeer ernstig zijn.
Van deze motor weet ik het niet,maar ik zou het niet riskeren.
Dat hij er nog oke uitziet zegt weinig.
De meeste riemen, die ik op het voorgeschreven moment heb vervangen zagen er nog prima uit.

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

Vervangen pas bij: 08/90 elke 100.000km of 10 jaar. 09/90 elke 90.000 of 6 jaar.

Gr. paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Colt of stel zelf een nieuwe vraag.