Mitsubishi Galant: distributieriem vervangen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0td

de kleine distrubutieriem van mn motor is stuk. ik wil deze zelf gaan vervangen maar aangezien ik geen werkplaatshandboek kan vinden had ik graag wat meer uitleg hinds en tips gekregen vooralleer ik er aan wil beginnen. wie kan me hierbij helpen. grtjes en alvast bedankt.

pattje

Geplaatst door pattje (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Galant? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik weet niet of dit onderblok (distributiegedeelte) hetzelfde is als de benzine versie,maar zorg ervoor dat de merktekens goed voor elkaar staan als je hem inbouwd,dus ook die van de ballansassen.
Voor het spannen van de spanrol heb je eigenlijk speciaal gereedschap nodig.

Ricky

wim12199 (0) PRO, 16 jaar geleden

Als de balansas gebroken is, moet je aan de zijkant van het motorblok een bout van m10 uitdraaien, je zet dhet tandwiel van de balansas op zijn merkteken, en je probeert een doorslag in het gat te steken, als dit niet gaat, moet je de balansas een toer verder draaien, indien het nog niet lukt, nog een toer verder. Op het moment dat je de doorslag in het gat krijgt, staat deze goed. Indien je dit niet doet zal de motor hevig trillen. (omgekeerd effect van de ballansassen)
Er is geen speciaal gereedschap nodig, het is een spanrol met een veer. (enkel bij de benzineversie)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Galant of stel zelf een nieuwe vraag.