Mitsubishi Galant: Distributriem spannen

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,8 GLS

Hallo

Wellicht een overbodige vraag, maar goed. Klopt het dat de distributieriem automatisch aangespannen wordt d.m.v. een hydraulische spanner? Of moet ik de riem zelf naspannen?
Ik heb de auto nog niet kunnen bekijken en als ik binnenkort thuis ben moet het vervangen meteen gebeuren, vandaar mijn vraag.

Alvast bedankt.

Wieltje

Geplaatst door Wieltje (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Galant? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Bullet (0) PRO, 14 jaar geleden

De hydraulische spanner zit alleen op de galant 2 liter, op de 1.8 zit een mechanische spanner, die je eigenlijk niet hoeft na te spannen. Bij de montage van de riem staat hij voor de gehele levensduur (90000 km/6 jaar) goed.

mitshu (0) PRO, 14 jaar geleden

de hydraulische spanner los nemen dan voorzichtig in een bankschroef terugduwen tot je een pennetje door de gaatjes kunt steken waardoor je hem kunt blokkeren dan de riemen monteren plus de spanner dan de distributieriem stellen dmv de twee gaatjes in de spanrol (speciaal gereedschap) pennetje eruit de motor twee keer ronddraaien als de spanning nu goed is kun je het pennetje nu gemakkelijk in en uit de gaatjes vd wasspanner steken heel veel sucses en vergeet niet de onderste ballansas goed te zetten ps vervang ook gelijk alle keerringen

Bullet (0) PRO, 14 jaar geleden

mitshu, het gaat om een 1.8 van 1996, die heeft geen hydraulische spanner.

mitshu (0) PRO, 14 jaar geleden

bullet je hebt gelijk ik zal de volgende keer beter lezen

Wieltje (0), 14 jaar geleden

Hoi

Wauw, wat een snelle reacties! :)

Hartelijk dank, dit wordt een een redelijk makkelijke klus begrijp ik.

Groeten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Galant of stel zelf een nieuwe vraag.