Mitsubishi Galant: Motor activeren

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16V GTI

Als een motor 5 jaar heeft stil gestaan, dan lijkt het mij niet raadzaam om een poging te wagen om de motor te starten, wat adviseert men mij, met andere woorden wat mag ik wel en wat moet ik vooral niet doen. De auto is rijdend een privegarage ingegaan, en heeft daarna 5 jaar niet meer gelopen. Graag een advies indeze. Het betreft hier een Mitsubishi Galant GTI

GalantGTI

Geplaatst door GalantGTI (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Galant? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Nieuwe olie + filter. Brandstof aftappen en vervangen. Koelvloeistof aftappen en vervangen.
Remvloeistof aftappen en vervangen. Accu opladen of vervangen.

Als eerste oliedruk starten. Gaat het beste met bougies er uit en inspuiting uitgeschakeld - zekering ecu of brandstofpomp eruit of injectie stekkers los.

GalantGTI (0), 14 jaar geleden

Hallo Oldford bedankt voor je snelle reactie. ik had voor me zelf ook al een lijstje gemaakt, waaronder ook het ftappen van alle vloeistoffen, waaronder ook de ECU zodat er geen ontstekking kan plaatsvinden. Wat is jouw visie wat betreft de zuigers, is het raadzaam iets in de cilinder te spuiten? Ik denk ook aan de snaren en riemen, b.v. de distributieriem, zou deze niet kunnen breken als het blok zolang heeft stilgestaan.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Je kunt ook eerst met de hand de motor een paar slagen draaien. Voel je wel of er zware punten inzitten.

GalantGTI (0), 14 jaar geleden

Mocht er een zwaar punt inzitten wat is dan raadzaam om te doen, toch iets in de cilinders om eventuele aanslag op te lossen en wellicht te smeren. Wat is jouw mening over de snaren? Overigens ik vind het super dat je reageert, het is niet zo dat ik er niets van weet, maar juist omdat dit blok echt 5 jaar niet heeft gelopen is het advies van een Professional altijd welkom.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Distributieriem is een hoop werk, dus hier moet je zelf beslissen na een inspectie.
Snaren is minder werk en de kosten zijn ook minder.

Opstarten van motoren die al jaren stilstaan is niet iets wat wij dagelijks doen.
Meestal halen we ze eerst uit elkaar voor revisie.

Als er een zwaar punt in het blok zou zitten, zou ik eerst gaan kijken met een endoscoop.

GalantGTI (0), 14 jaar geleden

Hebben ervaring in het verwisselen van distributieriem. Je geeft het zelf al aan dat het opstarten van motoren die jarenlang stil staan niet iets is wat je dagelijks doet, dat besef ik me terdege. Wat het uit elkaar halen betreft; het blok is bij 127.000 km gereviseerd zegt degene die de auto verkoopt, daarna is hij 5 jaar lang opgeslagen. Dus ja wat valt er dan te reviseren. Waar ik zelf bang voor ben is dat de bakolie is ingedikt hetzelfde wat betreft de motorolie. Ik weet dat het moeilijk is om advies/raad te geven via de PC.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Galant of stel zelf een nieuwe vraag.