Mitsubishi Galant: Galant GDI

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 GDI

Hoi hoi allemaal.
Ik ben van plan om een Galant 2.4GDI te gaan kopen,maar wil alleen weten of deze ook op LPG kan. Mijn huidige auto is een Galant 2.0 GLS en die loopt probleemloos op LPG.Maar is aan vervanging toe na 310000km.
Ik hoop dat jullie me antwoord kunnen geven op mijn vraag.

Met vriendelijke groet

Willy74

Geplaatst door Willy74 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Galant? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Bullet (0) PRO, 14 jaar geleden

De GDI motor "kan" op LPG lopen, alleen dat gaat 15000-20000 km goed en dan zijn je benzine injectoren verstopt. Deze injectoren zitten, vanwege de directe inspuiting, in de verbrandingsruimte. Net als een diesel. Als je op LPG rijdt, worden deze injectoren uitgeschakeld en zullen de verbrandingsresten, die je bij een GDI motor toch al meer hebt, de kop van de injector doen verstoppen. Kortom, niet aan beginnen dus, of je moet het geen probleem vinden om elke 20000 km je benzine injectoren te vervangen. Gewoon weer een 2.0 kopen, probleemloos.

Maurice EVO (0), 14 jaar geleden

Of als de 2.0 ietwat te weinig vermogen levert, in uw ogen dan, koop dan de 2.5 V6.
Deze draait ook probleemloos op gas.

mitshu (0) PRO, 14 jaar geleden

bij normaal onderhoud hoeven 310000 km geen probleem tezijn liever geen gdi

Willy74 (0), 14 jaar geleden

Dank jullie voor de reacties.
@ Bullit. Dat was ik niet van plan elke 20000 km,beetje te gortig.Maar bedankt voor de info over de GDI
@ Maurice. De 2.0 heeft ook genoeg vermogen voor mij,daar is het me niet om te doen,anders koop ik wel een VR4. Gaat me voornamelijk om het aanbod,de meeste zijn GDI's.
@Mitshu. Normaal onderhoud krijgt hij gewoon,maar 310000km is een aardig aantal km en al die jaren dat ik hem heb,begint het interieur (voornamelijk stuur,pook,bestuurderstoel) en exterieur (roest wielranden,deukjes,condensor,etc) ook aardig te slijten. En voordat je zegt slecht onderhoud,2 keer de wielranden achter behandeld en 1x condensor vernieuwd. ;-)

Highway (145) PRO, 14 jaar geleden

De doelstelling van deze site is het oplossen van TECHNISCHE problemen van auto's. NIET een advies- en/of informatiesite voor aspirant-kopers van een (andere) auto.
De topics waarin toch om aankooptips c.q. adviezen wordt gevraagd worden door het moderatorteam gesloten.
Indien iemand de vraagsteller toch van informatie wil voorzien, kan deze dat doen door de vraagsteller rechtstreeks per email te benaderen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Galant of stel zelf een nieuwe vraag.