Mitsubishi Galant: Vacuum gestuurde EGR

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5 V6

Hallo,

Ik heb het volgende aan de hand.
Mijn auto begon stationair het hikken, toerental schommelde een beetje.

Ik heb toen de EGR klep ( gaat heel eenvoudig bij deze auto) eraf gehaald en eens helemaal schoon gemaakt.
Vervolgens auto weer gestart en het was al meteen een stuk beter geworden maar hij heeft het nog een heel klein beetje.

Nu weet ik dat de EGR bij deze auto vacuum gestuurd wordt, maar nu valt me het volgende op.
Als ik het toerental van de motor verhoog, dan zou je toch verwachten dat de egr klep een beetje open gaat staan ( dit moet je dan duidelijk kunnen zien aan het asje van de EGR klep die dan een beetje beweegt).
Maar naar mijn idee blijft de EGR klep "stijf" dicht staan. Hij beweegt absoluut niet op gas geven.
Nu verdenk ik hem ervan dat hij, ondanks het niet beweegt, toch een heel klein beetje blijft open staan tijdens stationair loopt, waardoor hij slechter stationair loopt.
Dit denk ik, omdat toen ik de EGr klep zelf schoongemaakt heb, ik erop blies en er toch nog lucht doorheen ging, terwijl je dan zou zeggen dat hij dicht zou moeten staan.

Kan het zijn dat de EGR nog steeds vuil is? Zo ja dan ga ik hem in een trilbad leggen om hem eens echt grondig te reinigen.
Zo nee, is er dan iets stuk aan de aansturing van de EGR, de EGR wordt namelijk aangestuur door de EGR control solenoid.

Ik denk dat ik vanavond de EGR een losneem en een stuk tape plak over het gat van het inlaatspuitstuk. Als de motor dan beter blijft lopen stationair dan komt er nog altijd wat uitlaatgas binnen terwijl dit stationair niet mag.

Misschien dat jullie experts nog wat licht op dit probleem kunnen laten schijnen.

Gr. Maurice

Maurice EVO

Geplaatst door Maurice EVO (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Galant? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Nico8119 (0), 14 jaar geleden

Neem geen tape maar een plaatje metaal! De kans is groot dat de tape in de motor wordt gezogen met alle gevolgen van dien.

thienan (0), 14 jaar geleden

de egr werkt alleen bij deellast en onbelaste motor . Bij gasgeven werkt ie nooit .Best is de egr volledig uitschakelen door een metalen plaat tussen te zetten.l

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Galant of stel zelf een nieuwe vraag.