Mitsubishi Carisma: Hakerig schakelen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Ik heb sinds een paar weken een Carisma 1.6 benzine. De auto heeft nu 67000 km gelopen en het viel me op dat deze nogal hakerig schakelde. Vooral terug van 3 naar 2 gaat nogal eens zwaar. Ik heb reeds bij de dealer een nieuw nylon busje laten plaatsen maar het probleem blijft. Ik heb geen ervaring met andere Carisma's dus weet niet of het zware schakelen hoort bij deze auto. Ik heb wel meerdere andere Japanse auto's hiervoor gehad en deze schakelden altijd heel soepel. Weet iemand of dit normaal is? Kan het zijn dat men bij het vernieuwen van voornoemd busje tevens de afstelling had moeten bekijken of deze goed was?
Ik hoor het graag en alvast bedankt.

Ron'64

Geplaatst door Ron'64 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Carisma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

wim12199 (0) PRO, 17 jaar geleden

Dit is een Renault-versnellingsbak, bij slechte afstelling van de stangen heb je meer problemen met het nemen van de 1rste versnelling en achteruit.
Heb je dit probleem ook met de wagen in stilstand met draaiende motor?
Zo ja, leg dan even de motor stil, en probeer nog even, heb je het dan?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Carisma of stel zelf een nieuwe vraag.