Mitsubishi Carisma: Airbag lampje ging spontaan branden

Bouwjaar: 1997, Brandstof: LPG, Motorcode: 1600 GLX

Mijn lampje van SRS airbag ging spontaan branden. Ik ben daarmee naar de dealer in Helmond geweest en hebben hem snel doorgemeten en aan de computer gehangen maar gaf geen foutmeldingen. Het zou aan een kabel liggen (voeding?) die los was of bekneld. Ik kan hem daar laten nameten maar zou een erg prijzige reparatie worden want alles moet worden gekontroleerd.
Ik heb wel vernomen dat de airbag niet meer werkt nu het lampje brand.
Is er zelf iets aan te doen want ik heb toch graag de beschikking over de airbags maar honderden euro`s afrekenen wordt me te gortig. Ik heb thuis wel electrische doormeetapparatuur maar natuurlijk geen computer om de fouten uit te lezen of te resetten. AUB hulp gevraagd hoe ik dit het het beste aan kan pakken. O ja, ik heb al iets foutgedaan om de kabel los te halen aan v/d airbag aan het stuur met de accupolen erop....die zal nu wel doorgeven dat hij los is geweest.

cejean

Geplaatst door cejean (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Carisma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

wim12199 (0) PRO, 17 jaar geleden

Indien hij uitgelezen is en er geen foutcodes inzitten, dan moet je van de airbag-ecu de voedingsdraden controleren op spanning en de massa's controleren op goed contact.
Indien dit goed is, dan vrees ik dat die module defect zal zijn.
(de airbag module zit tussen de 2 voorzetels)

cejean (0), 17 jaar geleden

Wim 12199, de airbag ecu zit die naast het zekeringenkastje links onder het stuur?
Kan ik op een manier de werking testen van de stoelen of die goed een signaal geven als er iemand op zit , of kan ik er vanuit gaan omdat de garage geen foutcodes heeft gevonden deze ok zijn, net zoals de gordels en stuur bedrading ?

VINK (0) PRO, 17 jaar geleden

JOS
Kan ook zijn dat de zekering is doorgebrand,dus eerst zekering controleren

gr LUIS

cejean (0), 17 jaar geleden

Ik heb de zekeringen doorgemeten linksonder het stuur in het kastje en was er een stuk van de achteruitrij verlichting...Zou dat iets met de fout te maken hebben?
Er zit een airbag unit tussen de versnellingspook en de handrem is daar iets te controleren?een zekering of spanning of zit de zekering elders?

wim12199 (0) PRO, 17 jaar geleden

Dit heeft er uiteraard mee te maken. 1 van de voedingen van de airbag-ecu ligt langs dezelfde zekering als deze van het achteruitrijlicht. Waarschijnlijk zit je met een kortsluiting in het circuit van het achteruitrijlicht. (een kortsluiting in het achteruitrijlichtcontact in de versnellingsbak komt algemeen regelmatig voor)

cejean (0), 17 jaar geleden

De zekering blijft er nu wel gewoon in.
Zou het nu kunnen zijn dat de airbag besturing moet worden gereset bij de dealer?
Zoals ik eerder aangaf had ik het stekkertje losgemaakt v/d airbag bij het stuur (met het contakt aan) zover ik weet geeft hij dan ook een blijvende fout melding.

Als dan de storing weg is is het zeker wat u aangaf de kortsluiting in de achteruitrijverlischting?

wim12199 (0) PRO, 17 jaar geleden

Zeker ben ik niet dat het in dat contact zit, het kan evengoed zijn dat de kortsluiting in de bedrading van de achteruitrijlichten zit. (of in de voedingsdraad naar die ecu, maar toch minder waarschijnlijk). Dit is na te zien, en zal wat zoekwerk vergen. Rij er anders eerst even een weekje mee rond en kijk of de zekering nog springt.
Er zal nu natuurlijk een foutcode in de ecu zitten, deze is enkel te wissen met diagnoseapparatuur. Zolang deze niet gewist wordt zal het lampje blijven branden.

cejean (0), 17 jaar geleden

Dit heeft er uiteraard mee te maken. 1 van de voedingen van de airbag-ecu ligt langs dezelfde zekering als deze van het achteruitrijlicht. Waarschijnlijk zit je met een kortsluiting in het circuit van het achteruitrijlicht. (een kortsluiting in het achteruitrijlichtcontact in de versnellingsbak komt algemeen regelmatig voor)

Wim 12199 hew klopte helemaal wat jij aangaf!
Ik heb er nog een tijd mee rond gereden en telkens knalde de zekering eruit v/d achteruitrij verlichting. Een nieuwe schakelaar achteruitrijverlichting erop gezet maar de zekering bleef er maar uitkomen. Toch maar de module laten resetten bij de dealer maar helaas ook geen succes...Toen de kabels na gelopen vanaf de schakelaar en op enkele plaatsen gefatsoeneerd, maar niets aan de bedrading gedaan....zekering erin en wat bleek zekering blijft erin en lampje airbag ging uit!!
Het gekke van alles is dat ik geen oorzaak aan kan geven v/d storing alleen het verleggen/roogmaken/isoleren v/d kabels is een handeling geweest en daar zal het waarschijnlijk toch wel in gezeten hebben... denk ik.
In iedergeval werkt het nu weer perfect,

Bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Carisma of stel zelf een nieuwe vraag.