Mitsubishi Colt: koelventilator spring aan bij koude motor

Bouwjaar: 2006, Motorcode: 1.3 colt cz5

mijn ventilaor die tegen de radiator aan zit springt vaak aan met koude motor of als je net een paar min hebt gereden dan de motor uit zet dan weer start dan springt deze weer aan

is dit erg
en wat zou het kunnen zijn

pluto99

Geplaatst door pluto99 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Colt? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Lijkt op een thermoschakelaar of koelvloeistof temperatuur sensor die niet (goed) werkt, afhankelijk hoe de fans aangestuurd worden.

Ik zou er wel naar laten kijken, de motor blijft mogelijk te lang koud.
Er gaat geen storingslamp branden?

kaleido 1 (1750) PRO, 12 jaar geleden

Auto heeft toevallig een airco , storing zou daar ook uit komen, als het al een storing is want als de airco inschakeld gaat ook de fan aan.

pluto99 (0), 12 jaar geleden

ja is met aurco er zit maar een ventilator(fan) voor de radiator
als je de airco inschakeld draait deze wel. het probleem is niet constant maar zo af en toe. staat het ook in verbinding met de kachel ventilator binnen in de auto

TheoStek (0) PRO, 12 jaar geleden

De ventilator wat aanspringt is voor beide systemen van de auto, airco en/of het koelsysteem en staat los van de kachelventilator in de auto.

Er zijn al twee antwoorden vermeld waar mogelijk het probleem zou kunnen liggen.
Je zult nu dus moeten achterhalen waar het probleem ligt, omdat je zegt het is niet altijd, maar af en toe.

Je zult hiervoor zelf bij de basis moeten beginnen en bepaalde dingen gaan controleren.
Zet je de airco altijd uit voordat je de motor afzet of laat je die aan staan ?
Als je de airco laat aan staan, schakelt de airco uit d.m.v de motor stil te leggen, Zodra de motor weer loopt zal de ventilator aan springen omdat de airco voorheen niet was uitgeschakeld., hieraan is dan ook weer de omgevingstemperatuur gerelateerd ? lager dan +5 graden zal die niet aanslaan, daarboven wel.

duurt het lang voordat de temp.meter uit het veld komt ?
Wordt er gevoelsmatig voldoende warmte afgegeven ?
enz, enz

pluto99 (0), 12 jaar geleden

Ik ben er achter de fan springt constant aan je de stand voorruit verwarming (ventilator) in de auto aan zet draai je de schakelaar iets naar links of rechts dan gaat de fan uit diat geld ook voor de airco maar dat was normaal begreep ik

paulmichiel (0) PRO, 12 jaar geleden

Volledig normaal want als je de voorruitverwarming aanzet dan gaat automatisch de airco aan en gaat de ventilator dus draaien -:)

TheoStek (0) PRO, 12 jaar geleden

Als de auto cilmate control heeft dan is dat normaal, want dan gebruikt ie de defrost (ontwasem) functie ? dat wil zeggen dat de airco op deze functie gewoon wordt ingeschakeld ook al staat de airco op uit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Colt of stel zelf een nieuwe vraag.