Mitsubishi Space Star 2016: Licht ratelend geluid bij vol gas

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 3A90, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 52

Ik ben in het bezit van Mitsubishi Space Star, auto rijdt heerlijk en is lekker zuinig. Alleen ik heb een probleem. Bij vol gas in de 4e versnelling vanaf 80 kilometer per uur hoor ik een soort licht ratelend geluid onder de motorkap en bij ongeveer 100 kilometer per uur verdwijnt de geluid, ga ik naar de 5e versnelling bij 100 km per uur en ik geef vol gas dan hoor ik weer de geratel en bij ongeveer 120 km verdwijnt de geluid. Op de 1 en 2e versnelling hoor ik niks bij vol gas bij 3e versnelling wel maar dat begint ongeveer vanaf 80 km. Doe ik de auto in de 5e versnelling bij 80 km en ik geef vol gas dan hoor ik niks en bij 100 km begint weer de geratel. Tijdje geleden heb ik nog een diagnose laten stellen en volgens de monteur komt de geluid uit de lagers van de versnellingsbak. Kan dit ook komen door de waterpomp? Bij een andere garage hebben ze mij verteld dat er een beetje spelling op de waterpomp zit, bij de 3 garage hoor ik weer dat er niks mis is met de bak. Voor de zekerheid heb ik de versnellingsbakolie laten verversen maar dat heeft niks geholpen,. de oude versnellingsbakolie zag er helemaal perfect uit. Ik heb hier en daar nog wat gebeld maar het is nog nooit voorkomen voor deze type auto's dat een lager van een versnellingsbak versleten is en al helemaal voor een z'n lage kilometerstand. Bij normaal rijden hoor ik geen geratel, met een beetje extra of vol gas wel. Auto heeft nu 130.000 gelopen en is altijd goed onderhouden. Oliepeil staat netjes op z'n plek en verbruikt geen olie. Bij koude start of gas geven als de auto stationair loopt is niks raars te horen alles loopt netjes.

Ik hoor graag of iemand iets weet.

Bedankt alvast!

M.a.b

Geplaatst door M.a.b , lid sinds 9 maanden geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Star of stel zelf een nieuwe vraag.