Mitsubishi Carisma: LPG-G3 probleem (schakel niet over op LPG)

Bouwjaar: 1997, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8

ik heb een vaille installatie als ik hem start blijf mijn led lampje knipperen net zoals normaal, na een minuut geeft hij aan dat hij op lpg staat dan blijf het led lampje groen branden.
het probleem is dat hij bijna geen gas verbruikt en voornamelijk op benize rijd.
hij schakelt de bezine toevoer niet meer af want hij verbruikt constant benzine. en hij stottert op benzine als ik hem net gestart heb en wil gaan rijden daar hij hou mee op zodra het led lampje groen blijft branden, dan rijd de auto gewoon goed, maar zet ik hem nou weer op benzine dan gaat hij gelijk weer stottere waar ligt dit aan?
is het misschien dan mijn lpg systeem een storing heeft of ligt het ergens anders aan?

Gladys

Geplaatst door Gladys (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Carisma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

sytze (0) PRO, 16 jaar geleden

De gasinjectors leveren nogal vaak problemen op bij een carisma. Ze zitten op een rotplek achter bij het schutbord. Volgens mij komt het louter van die plaats dat ze stuk gaan.

Sytze

hakeemolajuwon (0) PRO, 16 jaar geleden

Hallo Gladys,

Heel bijzonder dat de motor in de stand gas beter rijdt dan in de stand benzine. Als je ervan overtuigd bent dat de motor in de stand gas nog steeds benzine krijgt, kan dat eigenlijk alleen maar veroorzaakt worden door een slechte voeding of gestuurde massa van het onderbreekrelais. Als een van de twee niet goed is loopt de motor op benzine en gas tegelijk. Je kunt dit het beste bij een Vialle inbouwstation laten testen.

Gladys (0), 16 jaar geleden

ik heb de auto naar een inbouwbedrijf gebracht ook daar zeggen ze dat het aan 2 dingen kan liggen, vermoeden dat het de computer van de installatie is hij heeft daar momenteel geen van liggen en heeft hem dus besteld, maar het kon ook de sckakelaar zijn die de bezine af moet sluiten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Carisma of stel zelf een nieuwe vraag.