Mitsubishi Carisma: zou dit een lekke koppakking kunnen zijn??

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 GDI

Vanavond samen met een goede kennis naar de carisma gekeken. We haalden de luchtslang van de gasklep af en deze bleek brandschoon te wezen! Dus daar kwam het stotteren en inhouden niet vandaan.
Na wat verder zoeken bleek de bobine van de meest linker cilinder kaduuk te zijn(bestuurderskant). Hier zat een beetje wit/bruinige smurrie op (vermoedelijk olie vermengt met koelvloeistof). Dus de auto loopt dus al een tijdje op 3 poten,terwijl het vermoeden was dat het gasklephuis weer vervuild was.
Tijdens het rijden komt er nu witte rook uit de uitlaat vandaan en blijft hij vreselijk inhouden. Zou het kunnen zijn dat dit kan wijzen op een lekke koppakking?? Zou het overigens wel snel vinden al na 80.000km!!!
Heeft iemand enig idee wat het zou kunnen zijn als het niet de koppakking is, en wat het ongeveer zou kunnen gaan kosten??

Ronald1985

Geplaatst door Ronald1985 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Carisma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

wim12199 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik denk niet dat je met een lekke koppakking op deze plaats olie of water gaat tegenkomen.
Waar ging die smurrie juist, aan de buitenkant van die bobine of in het bougiegat?
Anders eerst even de motor-ecu laten uitlezen, want het kan eigenlijk van alles zijn.

Ronald1985 (0), 16 jaar geleden

Er zat een smurrie op de buitenkant van de bobine beetje vettig. leek op olie met een beetje koelvloeistof.
Ook de bougie was hier helemaal mee onder gesmeerd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Carisma of stel zelf een nieuwe vraag.