Mitsubishi Carisma: Ruitensproeier

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900td

Ruitensproeiers vooraan werken niet, sproeier achterruit wel. Wanneer ik het slangetje voor de eerste sproeier, dit is passagierskant loshaal komt er geen vloeistof.
Ik veronderstel dat er twee pompjes of een dubbel pompje inzittten waarvan er één niet werkt.
Waar zitten de pompjes en hoe kom ik er bij? Ik veronderstel dat de kuststof binnenbekleding van het spatbord eraf moet en dat ze daar zitten? Klopt dit? Of moet ik eerst nog iets anders kontroleren? Indien er twee pompjes zouden zijn zitten die toch niet op een verschillende zekering?

Roland10244

Geplaatst door Roland10244 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Carisma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Peter Schouten (0), 16 jaar geleden

Dat van die twee zekeringen zou om veiligheidsredenen nog best wel eens kunnen... Als de 'achterpomp' sluiting veroorzaakt dan blijven je voorsproeiers het gewoon doen. Ik weet niet precies waar de pompjes zitten, misschien een idee om iemand anders de sproeier te laten bedienen en even te luisteren waar 't pompgeluid vandaan komt?

suc6
Peter

Roland10244 (0), 16 jaar geleden

Naar het geluid te oordelen steken de pomp of pompjes achter de spatbord binnenkast.
Misschien weet iemand met zekerheid of ik het daar moet zoeken. Ben namelijk graag met de juiste dingen bezig.
Iemand ervaring?

wim12199 (0) PRO, 16 jaar geleden

Inderdaad, daar zitten de beide motortjes onderaan in de sproeierbak naast elkaar, binnenspatbord weghalen, en aan het motortje meten ( met aangesloten bedrading ) met een voltmeter of er 12 volt op komt. Indien er 12 volt op komt is het motortje defect.

Roland10244 (0), 16 jaar geleden

Was slecht contact aan motortje.
Heb wel wat gesukkeld om de kuststof bevestigingsdopjes met het kunststofschroeje erin los te krijgen zonder beschadiging, maar is gelukt.
Bedankt voor de hulp.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Carisma of stel zelf een nieuwe vraag.