Mitsubishi COLT: melding veiligheidsgordel

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 4A90, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 70

Hallo,
Terwijl er niemand op de bijrijdersstoel zit, registreert de auto dit wel en zodoende ook het waarschuwingslampje en bijbehorend geluid. M.a.w., de auto denkt dat er iemand op de stoel zit, die de gordel niet om heeft. Kan het oplossen door de gordel vast te klikken, dan is in ieder geval de waarschuwing weg.
Heb een paar dagen geleden wel de zitting schoongemaakt(vlek weggewerkt), maar heb geen kabel oid losgemaakt. Wat kan dit zijn en heeft iemand een idee hoe dit op te lossen.
Alvast bedankt voor evt. reacties.

wmpi

Geplaatst door wmpi (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Colt? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Hans4040 (300) PRO, 6 jaar geleden

Wat veel mensen niet weten of er geen aandacht aan besteden, is het feit dat men vaak met een knie op de stoelzitting leunt om bv de auto schoon te maken, iets te pakken, ofzo.....
Op die manier gaat het sensormatje kapot, wat in de stoelzitting zit.
Dus waarschijnlijk zit daar jou probleem en kan dat door de dealer uitgelezen worden met diagnose apparatuur.

wmpi (0), 6 jaar geleden

Hans, bedankt voor je reactie. Bij mij weten leunt er niemand met een knie op de zitting, maar goed ik maak niet allèèn gebruik van de auto. Je hebt het over een sensormatje! Zit dit in de stoelzitting! of zit dit aan de onderkant van de stoel. Ik zie vanalles aan de onderkant maar herken hier geen (sensor)matje in. Nogmaals, heb onlangs wel de stoelzitting schoongemaakt o.a. met stoomapparaat. Hoor graag van je

Hans4040 (300) PRO, 6 jaar geleden

Zo`n matje zit onder de bekleding van de zitting...je kan de bedrading onder de stoel wel naar binnen zien gaan, de stoel in.
Anders even bij de dealer informeren, die kan aan de hand van het chassisnummer in het systeem kijken wat er in zit.

wmpi (0), 6 jaar geleden

Het probleem is opgelost! Snap het zelf ook niet, maar sinds gisteren werkt alles weer naar behoren. Geen signaal en gepiep meer als er niemand op de bijrijdersstoel zit. Zal toch misschien wel iets met het schoonmaken te maken hebben gehad, hoewel dat ook niets voorstelde. Gewoon wat textielreiniger gebruikt en een beetje met een borstel gewreven. Maar goed, ben blij dat alles weer werkt.
Hans , bedankt nog voor je reacties.

Hans4040 (300) PRO, 6 jaar geleden

Oke, mooi dat het opgelost is.
bedankt voor de feedback.

Eppo72 (0), 6 jaar geleden

Ik weet wel dat de signalering vrij snel in werking treedt, ook als je bv een tas of broodbakje op je rechter voorstoel hebt gelegd. Stekkers losnemen zou ik zekers niet gaan doen. De signalering heeft natuurlijk wel een doel :)

Hans4040 (300) PRO, 6 jaar geleden

Eppo, het is opgelost...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Colt of stel zelf een nieuwe vraag.