Mitsubishi Colt: P0606 Colt motor loopt goed, stationair valt toerental een sec n

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1124

Hallo,

Wij hebben een Mitsubishi Colt staan met een apart probleem.
De motor (3 cilinder) loopt mooi, maar als de motor warm wordt, valt onregelmatig het toerental voor 1 a 2 seconden naar beneden. Hierbij piept het instrumentarium en branden even het MM-lampje (oranje) en het temperatuurlampje (rood), ze branden niet constant.
Na uitlezen (KTS) verschillende foutcodes, blijvend zijn P0606 en P1972.
Krukassensor, temperatuursensor en rempedaalsensor zijn vervangen, dit heeft echter niets geholpen.
Ik lees verschillende dingen over de ECU, voor dat ik iets met de ECU ga doen zou ik eerst graag ervaringen willen horen hoe dit het beste op te lossen is.
Alvast bedankt voor het meedenken!

Groet Gerlof23

Gerlof23

Geplaatst door Gerlof23 (0) PRO , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Colt? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Mit.Ral (0) PRO, 6 jaar geleden

Hi Gerlof23,
Dit wordt veroorzaakt door de motor ecu...helaas dit wordt dealer werk of zeker de moeite waard opsturen naar ac-tronic voor reparatie..(maar ik weet niet zeker of ze deze ecu kunnen herstellen..ik xou ff met ze bellen ) Just a Tip ;)

Gerlof23 (0) PRO, 6 jaar geleden

Hoi Mit.Ral,

Heb met ze gebeld, ze hebben een aantal van die Ecu's binnen gehad.
1 is getest en OK bevonden, de rest is na testen niet hersteld.
AC-tronics kan hier dus niets in betekenen. Ik ga proberen een andere ECU te monteren incl. contactring voor de startonderbreker. Wordt vervolgd.

Mit.Ral (0) PRO, 6 jaar geleden

Hi Gerlof23,
Ik was er al bang voor..ik zal er eens induiken of dat voldoende is.. namelijk motor ecu en startblokkering communiceren volgens mij tesamen via de e-tacs ..hierin staat ook het chassis nummer etc in geprogrammeerd..heb je toevallig een onderdeel nummer van de betreffende ecu ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Colt of stel zelf een nieuwe vraag.