Mitsubishi COLT: motor loopt soms slecht motorstoring

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 135930, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 70

1 keer in de maand gaat auto slecht lopen, valt op alle cilinders een deel weg, we hebben dit 1 keer meegemaakt in de garage maar zonder dat we een diagnose konden stellen.
Lijkt alsof ontsteking van tijd staat, ruikt dan naar rotte eieren.
Als klant opnieuw start gaat weer goed, motorstoring blijft hij wel aangeven. Storingscode is P1970 motorschakelapparaat foutief, volgens de Bosch KTS. Hoeveel we ook rijden of warm laten draaien, wij krijgen de storing er niet in.
Wie kent dit, of deze foutcode?
Cornee.

Cornee

Geplaatst door Cornee (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Colt? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

atte (0) PRO, 6 jaar geleden

De code P1970 is bij Mitsubishi (P1970) Torque monitoring. De algemene OBD-lijst geeft aan 'geen contact secundaire luchtpomp'. Dat zou kunnen betekenen dat de secundaire luchtpomp niet wordt aangestuurd en de lambdaregeling van slag is. Meestal ontstaat er dan een rijk mengsel, omdat er geen extra zuurstof net voor de lambdasensor wordt toegevoegd.

Cornee (0) PRO, 6 jaar geleden

We hebben hier zojuist naar gekeken, deze motor heeft geen secundaire luchtpomp

JdeP (5), 6 jaar geleden

Misschien is dit wat?

http://portal-diagnostov.ru/index.php/ru...


Succes

Mit.Ral (0) PRO, 6 jaar geleden

Jdep heeft een punt, maar mijn advies zou zijn om eerst bij de Dealer de software van de motor ecu te laten checken of dit de laatste versie is. Bij de eerste serie Colt is deze software herzien..cq een update voor gegeven... Just a tip ;-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Colt of stel zelf een nieuwe vraag.