Mitsubishi LANCER WAGON: Misfires na uitrollen of remmen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4G63, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 99

Hallo,

Ik heb een Mitsubishi Lancer Wagon 2.0 uit 2004 die af en toe last heeft van misfires.
De kans op misfires ontstaan alleen nadat je de auto bijvoorbeeld laat uitrollen (of remt) in de versnelling, alleen gebeurd dit niet altijd.
Op zich is het probleem te voorkomen zolang ik de koppeling in trap tijdens het remmen of uitrollen, of als ik ook maar een klein beetje gas blijf geven (om zo ook snelheid te minderen).
Zolang ik of de koppeling in heb of gas blijf geven is het dus niet te merken. Stationair blijft de motor dan ook keurig op toeren.

Als ik de auto dus laat uitrollen in de versnelling slaat hij soms dus in storing zodra ik weer verder wil rijden of de koppeling in trap.
Dan loopt de motor heel onregelmatig en mist hij een hoop vermogen. Na een meter of 100/200 is het probleem ineens weer over en is er niks aan de hand.

Ik heb het idee dat de motor op de een of andere manier niet registreert dat hij weer brandstof in moet spuiten nadat de koppeling of gas weer ingetrapt wordt.

Heeft iemand misschien een idee waar dit aan kan liggen? Misschien één van de sensor of de ecu?

Marco990

Geplaatst door Marco990 , lid sinds 6 jaar geleden

1 Reactie

Piet1971, 5 jaar geleden

En heb je het probleem al opgelost :-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Lancer of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.