Mitsubishi LANCER WAGON: stotteren motor door versleten kleppen

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 99

Net de eigenaar van een 10 jaar oude Lancer 2.0 op LPG. Hele fijne auto moet ik zeggen inmiddels e.e.a. aan onderhoud uitgevoerd en nieuwe APK tot 2018.

De zaken die ik inmiddels gedaan heb zijn, filters vervangen, vloeistoffen, schijven blokken en klauwen gereviseerd aan de voorzijde en de lamda sensor vervangen. De auto loopt als een stuk beter dan wat hij deed alleen nog één dingetje.

Tijdens het rijden op gas voel ik af en toe dat het net lijkt of de motor stottert en en slagje overslaat. Op benzine merk ik het niet! Ik hen van alles gecontroleerd de LPG pomp, bougies olieverbruik (niets) en het lijkt alsof als ik net getankt heb en de gastank vol is het minder/weg is. Vaak alleen als ik wat doorrijd op de snel weg en heel soms gebeurt het als de motor stationair loopt.

Ik heb vandaag de compressie gemeten van de cilinders in die is 12 - 11 - 12 - 10. Dat lijkt er op dat er 1 cilinder een te grote afwijking heeft maar de garage waar ik de test uitgevoerd heeft zegt dat de gemeten waarden keurig netjes zijn en de afwijking niet iets is waar ik mij gelijk druk over hoef te maken.

Vraag is welke waarden moeten de cilinders eigenlijk hebben en wat mag de afwijking zijn. Natuurlijk ook wat zou het nog meer kunnen zijn, toch een versleten LPG pomp of vervorming van de kunstofbuisjes in de LPG verdeler.......

Wie heeft een idee of tips?
Bedankt vast!

Piet1971

Geplaatst door Piet1971 , lid sinds 6 jaar geleden

3 Reacties

Hans4040 PRO, 5 jaar geleden

Welk topic is er nu opgelost en welke niet?
Beetje verwarrend zo...

Piet1971, 5 jaar geleden

Sorry deze is nog niet opgelost, die andere wel. Zal kijken of ik het aan kan passen!

Piet1971, 4 jaar geleden

Dit probleem is opgelost, het probleem kwam door versleten LPG injectoren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Lancer of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.