Mitsubishi Colt: MItsubishi Colt 1.3 GLXI Motor stottert, weinig kracht.

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 GLXI

Hallo,

Ik heb sinds een week een Mitsubishi Colt 1.3 GLXI benzine aangeschaft. Tijdens de proefrit deed de auto het gewoon goed, maar sinds eergisteren doet de auto het niet meer goed.

De motor stottert en heeft geen pit meer. Zowel bij stationair draaien als optrekken en rijden. De motor stottert dus continu. Weet iemand waar dat aan kan liggen?

Ik moet er wel bij zeggen dat sinds ik de autoradio er uit wou halen om een andere radio er in te doen, dat opeens de centrale vergrendeling aan de bestuurderskant, de radio, digitale klokje en elektrische raambediening aan de passagierskant het opeens niet meer deden. Nu heb ik een aantal zekeringen vervangen en doet alles het weer, op de raambediening na.

Kan het zijn dat dit ook de oorzaak is waardoor de motor nu opeens geen kracht meer heeft en stottert?

Ik hoop dat iemand mij kan helpen bij het vinden van het probleem.


Mvg

mitsumitsu

Geplaatst door mitsumitsu (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Colt? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

mitsumitsu (0), 10 jaar geleden

Wat ik vergeten ben te vermelden is dat de auto bij stationair lopen, de toerental soms heel erg laag komt dat de auto bijna uitvalt.

oldford (0) PRO, 10 jaar geleden

Die zekeringen die je vervangen hebt waren allemaal stuk? Dan moet je een flinke kortsluiting veroorzaakt hebben.
Ik hoop niet voor je dat daarbij de kabelboom (of een deel daarvan) gesmolten is.
Je ruikt geen brandlucht onder het dashboard?

Het kan natuurlijk ook nog toeval zijn. Vonken alle bougies?

mitsumitsu (0), 10 jaar geleden

Nee niet alle zekeringen waren doorgebrand. Wel twee zekeringen waarvan ik kon zien dat ze doorgebrand waren. Van de andere zekeringen kon ik het niet zien. Dat zijn een andere soort, waarbij ik de ijzeren geleiders niet kan zien. Het zijn zeg maar langwerpige blokjes. Ik denk dat ik die zekeringen voor de zekerheid ook maar moet vervangen. Ga ik a.s. maandag dan meteen maar doen.

Ik dacht ook dat het toeval zou kunnen zijn, maar toch heb ik in mijn achterhoofd dat ik misschien een kortsluiting heb veroorzaakt en daardoor de motor het opeens niet meer goed doet. Ik kan me niet herinneren dat ik een brandlucht rook.

Hoe kan ik zien/testen of alle bougies vonken?

Ik dacht misschien is het de lambda sonde, maar omdat de elektrische raambediening aan de passagierskant het opeens niet meer doet (nadat ik de radio weer heb aangesloten), ben ik bang dat er misschien wel iets met de bedrading aan de hand is.

Groetjes

Bedankt trouwens voor je snelle reactie. Dat waardeer ik zeer zeker.

mitsumitsu (0), 10 jaar geleden

Het probleem is opgelost. Ik heb de bougies vervangen en nu doet de auto het weer helemaal goed. De bougies waren op en daardoor kreeg de motor niet genoeg stroom om goed te werken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Colt of stel zelf een nieuwe vraag.