Mitsubishi L400: Nieuwe accu erin gezet zelf, maar start niet en gaat heel erg ti

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5

Er is met de oude accu gestart met lichten aan en toen deed ie niks meer. Vlak daarvoor was ie gewoon gestart (zonder lichten aan) en verder ook nooit probleem gehad.
Ik heb er vandaag een nieuwe Centurion accu ingezet van 100 Ah en 600A volgens mij. Er zat eerst een 85 Ah in.
Als ik de sleutel omdraai gaan alle dashboard lampjes branden en tikt ie achter elkaar (lijkt alsof dat achter het dashboard vandaan komt). Start ik m dan gaat ie nog harder tikken.
Het tikken lijkt niet op zo'n tik van de startmotor.
Het lijkt me sterk dat er iets ineens kapot gaat (startmotor of dynamo) als je met licht aan start toch?

Zit er een of andere startonderbreking in als je de accu eruit haalt? En zo ja, hoe moet ik die resetten?

Zo nee, iemand een idee wat er aan de hand kan zijn?

Marthe

Geplaatst door Marthe (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi L400? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Profundo Autoservice (0) PRO, 9 jaar geleden

Je hebt + en - toch niet omgedraaid he?
op sommige accu's zit de plus en min precies andersom.

Als je nieuwe accu lang op de plank heft gestan bestaat er natuurlijk ook nog de kans dat deze inmiddels weer ontladen is, in dat geval kun je beter een nieuw gaan halen, opladen heeft dan geen zin.

Marthe (0), 9 jaar geleden

Nee, dat heb ik niet gedaan. Ik had al ergens anders ook gevraagd en iedereen zei startmotor. Maar ik had zelf het gevoel van niet. Profundo Autoservice .
Ik heb een Mitsu-garage gebeld en die man zei gelijk dat e een pool van de accu niet goed contact maakte met dat ding eromheen.
Dat bleek te kloppen. Ik heb de buitenmoer er nu helemaal afgedraaid en die 2 dingen die tussen de moertjes zaten met een kabeltje eraan ook erafgehaal en alles met een schuurpapiertje even wat schoner gemaakt. Ik kon toen de binnenste moet ook beter aandraaien en heb de rest weer teruggezet en voila.... hij startte.

PROBLEEM OPGELOST DUS. Bedankt voor je reactie.

Profundo Autoservice (0) PRO, 9 jaar geleden

graag gedaan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi L400 of stel zelf een nieuwe vraag.