Mitsubishi Galant: Ontbreken Balansasriem 4D65T '89 galant

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Diesel, Motorcode: 4D65T

We zijn hier bezig met een klein project. Een 4D65T 1.8 turbodiesel motor uit een galant inbouwen in een mitsubishi Celeste.

Bak al op de motor gezet (kleine modificatie moeten doen voor priseas lager...maar dat terzijde)
Nu ff nwe distributie riemen erop.
Riemen al besteld, gezien lage km's op blok en vernieuwen vanwege leeftijd ipv km's enkel riemen.
Kappen eraf..en wat blijkt...helemaal geen balanas riem. Wel een keurige spanrol...maar geen riem te bekennen.
Nu heb ik de nwe riem...de as loopt netjes...de rol is er nog... maar maybe een modificatie van mitsubishi om ze weg te laten? Iemand hiermee bekend? Hij liep erg netjes. Maar men steekt het er toch ook niet voor nix in. Hij zal best zonder kunnen..maar mss toch net rustiger lopen met.

Tevens had men bij het gloeisysteem het nagloei systeem los gekoppeld (aparte stekker). Dus men was creatief geweest.

Al bij voorbaat dank voor jullie reacties. Greetz!

fury

Geplaatst door fury (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Galant? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

wim12199 (0) PRO, 12 jaar geleden

Geen modificatie, daar ligt origineel gewoon een riem op.http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

fury (0) PRO, 12 jaar geleden

Thnx! Dan gaat deze er terug op.

Merkteken op krukas op nok zetten. En balansas gewoon de pijl op de poelie naar het inkepingkje links zetten toch? Kan me geen gat herinneren waar ik een doorslag doorheen kan steken? Tis een blok van 1989. Er zit toch geen tandwiel vertraging van binnen op deze balansas? ( alsin 2*360graden=1 omwenteling)..of toch wel?

Greetz!

wim12199 (0) PRO, 12 jaar geleden

Toch wel. Op de balansas op de kleine distributieriem zit geen vertraging, op de balansas op de grote distributieriem zit er wel een vertraging, op deze kun je dus wel een doorslag steken, volg de balansas langs het blok en draai een boutje met een kop van 14 uit het motorblok, als hij op zijn merkteken staat moet je een doorslag kunnen in steken, gaat dit niet, draai hem dan een volledige toer verder tot het er wel in gaat, nog niet, nog een toer verder.
groeten.

fury (0) PRO, 12 jaar geleden

Wilde nog even vermelden dat de celeste onlangs rdw gekeurt is met 4D65T galant motor erin. Auto rijdt fijn en de verhoudingen van de benzine 2.0 5bak zijn goed te doen met de diesel motor. Enkel de benzine tank (nu diesel tank) bleek erg slecht te zijn..dit is nu het laatste punt voor de apk. Maar hier wordt aan gewerkt (de oude tank wordt gedeeltelijk vernieuwd). Motortje loopt als een naai machientje...nog ergens een klein massa probleem (motor blijft wel eens draaien..en gaat pas uit na vastzetten handrem.... moet ergens een kleinigheid zijn...maar geen prioriteit)

Al met al veel werk geweest... maar wel leuk als het dan allemaal werkt... relocation kit voor oliefilter, custom uitlaat, koelwater leidingen maken en aanpassen, bedrading etc etc etc

Greetz!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Galant of stel zelf een nieuwe vraag.