Mitsubishi Lancer: probleem met airco luchtmeng selectie

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Vandaag kwam ik er achter dat mijn Lancer alleen nog maar lucht van voren kan blazen. Als ik de selectie knop op de voeten of op het raam draai gebeurt er niets. De knop zelf lijkt in orde want als ik hem naar het blazen op het raam zet, reageert de airco er wel op. Het enige dat niet lijkt te werken is het wisselen van de luchtrichting.


Heeft iemand van jullie een idee? Het betreft de automatische airco.

pbrunier

Geplaatst door pbrunier (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Lancer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

pbrunier (0), 11 jaar geleden

Deze ochtend was het flink fris en had de airco ingesteld op 22 graden. Helaas blijkt dus ook de klep die de warme lucht mengt het niet te doen. Ik merkte het nu pas omdat ik tot dusver vooral koele lucht in de auto nodig had.

Wel heb ik inmiddels een workshop manual van de lancer kunnen bemachtigen. Die spreekt over een defecte motor of een defecte Airco ECU. Ook heb ik gevonden dat deze besturing individuele motors betreft. 2 tegelijk stuk lijkt me sterk. Ik vermoed dat het de ECU is.
Ik ga maar eens opzoek naar een 2e hands ECU. Of denken jullie iets anders?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Lancer of stel zelf een nieuwe vraag.