Mitsubishi Lancer: Geen vonk van de bougie

Bouwjaar: 1997, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6 GLI

Vandaag gas getankt en gestart maar de motor slaat niet aan.

Bougies krijgen alle 4 geen vonk.

Heb geen elektrisch schema, weet ook niet waar de bobine zit, of eventueel de boordcomputer.

Hoe weet ik wat kapot is?

dirk49

Geplaatst door dirk49 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Lancer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Arno Streekvos (5), 11 jaar geleden

Beste Dirk,

De Bobine(s) kun je gemakkelijk vinden door de bougiekabels te volgen. Ze zitten aan de andere kant van die kabels. De kabels komen er dus op uit.
Als je een LPG auto hebt, dan heb je waarschijnlijk 2 computers. 1 computer van het originele (benzine)brandstofsysteem en 1 van het LPG brandstof systeem.

Als je geen vonk hebt, kun je het beste eerst kijken of de Bobine(s) wel stroom leveren aan de bougies. In dit geval waarschijnlijk niet (tenzij allevier de kabels of allevier de bougies defect zijn maar dat zou wel erg toevallig zijn).

Als ik dit zo lees, dan denk ik dat het elektrische systeem niet geactiveerd wordt. Denk je niet dat er een startblokkering geactiveerd staat?

Om dat laatste uit te sluiten, is het denk ik handig de computer te laten uitlezen bij een garage (de originele computer, want daar start de auto mee en hij gaat pas als ie loopt over op het LPG systeem dus daar zit de fout waarschijnlijk niet).

Een andere mogelijkheid is dat de Bobine(s) defect zijn of de stekker(s) van de voeding van de Bobines los zitten of een draadbreuk hebben. Begin met uit te zoeken of er geen startblokkering in werking is of een bepaalde sensor de boel stil houd (wordt vaak zichtbaar in een storingscode met uitlezen). Je hebt een LPG systeem. Dan is het ook niet onmogelijk dat er een veiligsheidssysteem gactiveerd wordt in het voertuig. Ik zou zeggen 'Eerst eens laten uitlezen'. Kost een paar tientjes en dan weet je veel meer waarschijnlijk.

dirk49 (0), 11 jaar geleden

Auto wordt vandaag opgehaald en uitgelezen.

Arno Streekvos (5), 11 jaar geleden

Ok, ik ben benieuwd (en denk anderen die dit lezen ook).

abunsc (0), 11 jaar geleden

Zit in de Lancer uit 1997 ook een startonderbreker? Bij mijn Carisma uit 1998 wel. Het plastic rond de sleutel was afgebroken en zonder dat plastic waarin een kleine transponder zit, start de auto niet. De startmotor doet het prima, alleen geen vonk.
Probeer dan eens de reserve sleutel.

dirk49 (0), 11 jaar geleden

Reserve sleutel ook geprobeerd, werkt niet.
De sleutel is toen dit probleem zich voor deed niet uit het contact geweest.

Auto laten uitlezen, probleem zit in de verdeler.
Hier zitten 2 hall sensoren in die een probleem hebben.

Ben nu op zoek naar complete ontsteking.

dirk49 (0), 11 jaar geleden

Heb 2de hands ontsteking gemonteerd, even starten en hij doet het weer.

Bedankt voor de hulp.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Lancer of stel zelf een nieuwe vraag.