Mitsubishi Carisma: Snerpend geluid aan riemzijde

Bouwjaar: 1997, Brandstof: LPG, Motorcode: 1600 GLX

Ik heb de laatste tijd steeds vaker last van een snerpend geluid, lijkt een hevig slippende snaar maar dar lijkt me niet zo`n hevig snerpend geluid van te komen.
Dit komt het meeste voor bij koude motor start maar kan ook wel eens na een paar km te hebben gereden en dan me het afremmen v/d motor. Ik heb het eens gehoord met de motor kap open en het geluid kwam vanbuit de aandrijfriemen.

Ik heb 3 stuks riemen vervangen maar geen resultaat: 2x multiriemen en 1x distributie riem incl spanrol.(was toch aan vervanging toe)
Mijn carisma heeft al 208000 op de teller maar als het even kan wil ik hem nog langer rijden.

Spanning van de 2x multiriemen heb ik behoorlijk strak staan en de distributieriem ietjes losser (0.5 1 cm in te drukken)

Iemand een idee wat dit kan zijn?

cejean

Geplaatst door cejean (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Carisma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

wim12199 (0) PRO, 17 jaar geleden

Deze riem waar de alternator mee aangedreven wordt moet heel hard aangespannen worden, anders heb je kans dat ze slippen.
Waar je eventueel ook eens kan naar kijken is of de poulie van de krukas niet doordraait op zijn demperring, je trekt met verf of een stift een goed zichtbare streep op de krukaspoulie dwars over de dempering, en rij dan met de wagen tot je hem lawaai hebt horen maken, dan kijk je of de streep nog op zijn plaats staat. Vroeger kwam dit regelmatig voor bij Mitsubishi.

cejean (0), 17 jaar geleden

Wim bedankt
De alternator is toch niet de distrubitie riem neem ik aan? Ik zal die tip van jou eens gaan proberen met die streep trekken en dan kijken of hij is verlopen.
Laat wel weten of ik iets heb gevonden.

wim12199 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ja sorry, in Nederland noemen ze dit de dynamo.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Carisma of stel zelf een nieuwe vraag.