Mitsubishi Galant: stationair toerental wat af en toe een eigen leven leidt!!!

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 GLI E2

Mijn galant heeft bij warm weer(boven de 25 graden) af en toe het volgende probleem; de motor wil dan niet fatsoenlijk statinair lopen, maar gaat dan staan "gasgeven". Dus van 800 toeren naar plusminus 2000 toeren, van 2000 toeren naar 800 en zo door. In het begin hielp het uitzetten van de motor en weer opnieuw starten, maar de laatste keer hielp dat niet. Wat wel hielp is het volgende, ik heb de stekker losgemaakt die vastzit aan de luchtklep die tussen de luchtslang van het luchtfilter gemonteerd zit. De motor ging dan redelijk lopen met een toerental van plusminus 1000 toeren.

Ik moet zeggen, dat rijd dan toch wel iets beter door een centrum van een stad, dan met een motor die continu optrekt en weer afremt. Het vreemde is, zodra de buitentemperatuur weer zakt en ik steek de stekker terug op de luchtklep, dan is het probleem verdwenen en draait de motor keurig stationair 800 toeren.

RARA wat is dit??????

Zorro

Geplaatst door Zorro (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Galant? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

escobar (0), 16 jaar geleden

luchtmassameter misschien, heb je onlangs een backfire gehad ?

Zorro (0), 16 jaar geleden

Nee, backfire heb ik niet gehad, en vorig jaar had ik dezelfde problemen toen het zo warm was. Dus het probleem doet zich alleen voor bij zeer warm weer!!

br0ns (0) PRO, 16 jaar geleden

is de accu recent nog los geweest of leeg geweest dan zou je het gasklep huis opnieuw moeten inleren dat doe je als volgt:

Motor Stationair laten lopen voor 30 min

Zorro (0), 16 jaar geleden

Ga ik uitproberen, maar ik ben er nog niet weg mee, want wie kan dan verklaren waarom de problemen zich alleen voordoen bij echt warm weer!!
Dan zou ik volgens mijn beleving vaker dit probleem moeten hebben, en het is ook niet zo dat de accu wekelijks los gaat.

hell driver (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=Zorro]Ga ik uitproberen, maar ik ben er nog niet weg mee, want wie kan dan verklaren waarom de problemen zich alleen voordoen bij echt warm weer!!
Dan zou ik volgens mijn beleving vaker dit probleem moeten hebben, en het is ook niet zo dat de accu wekelijks los gaat.[/quote]
heb je de gasklep als eens goed gereinigd met carburateur reiniger anders dit ff doen daarna accuklem
30 seconden eraf halen en hij is opnieuw ingeleerd.

Zorro (0), 16 jaar geleden

Ik heb de gasklep vanavond gereinigd en het lijkt erop dat het probleem een heel eind over is. Het stationair toerental zit nu rond de 1000 toeren.
Leert de boordcomputer zich nu opnieuw in, in een paar dagen??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Galant of stel zelf een nieuwe vraag.