Mitsubishi L300: stuurkogels vervangen

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2 liter

De auto is afgekeurd op teveel speling in de stuurinrichting. Ik wil zelf de stuurkogels vervangen maar heb dat nog niet eerder gedaan. Kan geen link vinden met duidelijke instructies hoe dat te doen. Kan iemand mij een aanwijzing geven waar ik dat kan vinden, of enige uitleg waar ik op moet letten.

Geplaatst door

poeke7 (0)

al 12 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

De stuurkogels zijn met een tapse pen aan de fusse bevestigd. Een passende trekker is nodig om hem los te maken. Het is na de vervanging bovendien nodig dat de sporing wordt afgesteld. ook komt het vaak voor dat de schroefdraad in de spoorstang zodanig geroest is dat deze zelf niet los te krijgen is.. Ik denk garagewerk...

Stuurkogel zit conisch in je fuseearm, schroefdraad goed schoon maken , inspuiten met kruipolie , moer losdraaien tot hij er bijna af is , nu tegen de zijkant van het oog waar het conische gedeelte inzit een flinke klap met een zware hamer geven (meerdere) en de kogel valt eruit.
Het gedeelte wat op de spoorstang zit kan inderdaad goed vast zitten.
Contramoer iets los draaien.
Het gedeelte van de stuurkogel waar de spoorstang ingedraaid zit met twee hamers bekloppen , 1 aan de onderkant ertegenaan houden en met de andere kloppen zodat de roest? los komt.
Nu de kogel eraf draaien desnoods een beetje kruipolie erop (spoorstang) tegenhouden het aantal slagen tellen van het eraf draaien , zoveel slagen er ook weer opdraaien.
wel uitlijnen succes.

kaleido 1 5000
badge vip badge

12 jaar

Hallo kaleido1
Ik ga het deze week proberen, laat wel horen hoe het mij vergaan is.
Bedankt alvast

poeke7 0

12 jaar

Bedankt voor de hulp, het is prima gelukt precies zoals je het hebt beschreven. Auto is uitgelijnd en inmiddels goedgekeurd.

poeke7 0

12 jaar

mooi dat het gelukt is .

kaleido 1 5000
badge vip badge

12 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi L300 of stel zelf een nieuwe vraag.