Mitsubishi Space Star: Versnellingspook Space Star (2000)

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Allen,

Ik meende al ergens eerder gezien te hebben dat de Space Star een bekend probleem kan hebben en dat is een versnellingspook met erg veel speling.

Is dat tegenwoordig nog altijd op te lossen met een speciale "kit" die die speling weer teniet doet?n En zoja, is dat een zelfklus?


Tweede vraag: Ik kan gek zijn maar als ik naar de tekening kijk in het werkplaatshandboek zie ik toch echt dat de pookknop op de pook geschroefd zit maar ik krijg echt geen beweging in dat stomme ding. En ik wil ook weer niet zoveel druk zetten dat ik iets beschadig in het mechanisme van de pook zelf.

Groet, Ward

Barre73

Geplaatst door Barre73 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Star? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jafa (0), 13 jaar geleden

beste ward

is het niet je bescherm rubber aan onderkant van de auto bij de versnellings pook als dit rubber gescheurd is kan de pook
alle kanten opbewegen

joop

abunsc (0), 13 jaar geleden

We hebben hier een SpaceStar uit 1998. Bij die versnellingsbak zitten schakelbusjes. Hierop kan speling komen waardoor de auto slechter in vooral de eerste versnelling gezet kan worden.

We hebben ook een Carisma en daarvan heb ik een how-to gemaakt op mijn homepage http://www.familiebunschoten.nl/2010/ver.... Bij de SpaceStar ging het op dezelfde manier.

Barre73 (0), 13 jaar geleden

Anton,

Die how-to had ik ook al gevonden op het Carisma messageboard.. Maar erg fijn dat mensen de moeite nemen om dat soort dingen in detail op Internet te zetten voor anderen!!
Dat bus-setje had ik al eerder in de planning en vanmiddag gehaald bij de dealer. Kost tegenwoordig (in Arnhem) 16,86 euro. En vanavond er opgezet. En het werkt perfect!! Speling is flink minder, normaal voor een auto van 10 jaar oud en de versnellingen gaan als een warm mes in de boter..
Beetje jammer dat niemand had vermeld wat een *#&@werk het is om die bout van bovenaf weer door de vork en de busjes te krijgen met weinig ruimte voor je vingers.. Maar goed: uiteindelijk allemaal gelukt!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Star of stel zelf een nieuwe vraag.