Mitsubishi Lancer 2008: waarop letten

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1499, Vermogen (kw): 80

Beste,
Ik weet niet of ik op dit fora aan het juiste adres ben, maar aangezien ik geen sociale media heb waag ik m'n kans.

Mijn buren verkopen de wagen van hun grootvader die vanwege zijn leeftijd niet meer mag rijden met de wagen.

Het betreft een mitsubishi lancer uit 2008, 1499cc 80kw, sedan.

De wagen heeft 30 000 km en heeft elk jaar ( of 2000 km ) een onderhoud gekregen.

Ik vroeg me nu af of er onderdelen, mankementen of veel voorkomende fouten in dit specifieke model zitten die ik maar beter even controleer alvorens de wagen aan te kopen.

Hopelijk kunnen jullie me verder helpen.

Mvg, Jelle

jelle.augustijnen@hotmail.com

Geplaatst door jelle.augustijnen@hotmail.com (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Lancer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

limbra (70), 1 jaar geleden

30000km in 14 jaar, grote kans dat er altijd of vaak korte afstanden mee gereden zijn , de motor kan daardoor inwendig vervuild zijn , wat op den duur prestatie verlies en/of (dure) reparaties met zich mee kan brengen, de prijs moet wel echt interessant zijn om de "gok" te wagen , over het algemeen zijn dit betrouwbare auto's ,

    Alvast bedankt voor de reactie.

    Luchtfilter, benzine en oliefilter werden wel steeds tijdig vervangen. Maar inderdaad, 's woensdags naar de supermarkt en zondag naar de kerk. Korte afstanden dus.
    Ik las ook wat van korte afstanden en het vocht uit de olie dat vervolgens niet degelijk verdampt. Ik was hiervan op de hoogte bij dieselwagens ( daarom bij het starten rustig laten opwarmen ), maar is dit ook het geval voor benzinewagens ( van 14j oud ) ?

    Verder las ik op een ander forum over problemen met de ABS pomp? - jelle.augustijnen@hotmail.com (0), 1 jaar geleden

jelle.augustijnen@hotmail.com (0), 1 jaar geleden

Alvast bedankt voor de reactie. Luchtfilter, benzine en oliefilter werden wel steeds tijdig vervangen. Maar inderdaad, 's woensdags naar de supermarkt en zondag naar de kerk. Korte afstanden dus. Ik las ook wat van korte afstanden en het vocht uit de olie dat vervolgens niet degelijk verdampt. Ik was hiervan op de hoogte bij dieselwagens ( daarom bij het starten rustig laten opwarmen ), maar is dit ook het geval voor benzinewagens ( van 14j oud ) ? Verder las ik op een ander forum over problemen met de ABS pomp?

limbra (70), 1 jaar geleden

Als de motorolie door het rijden van korte stukken niet op bedrijfs temperatuur komt, kun je condensvorming krijgen, vaak zie je dan witte sludge onder de motorolie bij vuldop, wat betreft problemen met abs pomp ben ik niet van op de hoogte, indien de onderhouds facturen aanwezig zijn zou ik deze zeker inzien , dan weet je wat er zo al vervangen is ,

jelle.augustijnen@hotmail.com (0), 1 jaar geleden

Bedankt, het is uiteindelijk een model uit 2017 geworden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Lancer of stel zelf een nieuwe vraag.