Mitsubishi LANCER STATION WAGON 2014: Winterbanden

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 4N13, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 85

Beste,

Ik heb nu 18 inch zomerbanden met originele velgen, nu heb ik ook 16 inch TEC velgen met bijpassende winterbanden. Deze 16” velgen hebben centreer ringen en ook verschilt de et waarde 1mm (45 ipv 46). De winterbanden zijn ook redelijk oud (bj 2016).

ik rij morgen langs de bandencentrale, zou ik deze banden er op plaatsen of is gewoon op de zomerbanden blijven rijden een betere optie.

Het is hier namelijk 10-15 graden.

Alvast bedankt!

Krons

Geplaatst door Krons (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Lancer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

kaleido 1 (340) PRO, 1 jaar geleden

Je zegt origineel 18 inch en je wilt nu 16 inch wat is de bandenmaat van 18 en van 16 ? Past de velg wel op de naaf loopt niet aan op de klauw ?

Krons (0), 1 jaar geleden

215/45 r18 en 205/60 r16.

En hoe bedoelt u?

kaleido 1 (340) PRO, 1 jaar geleden

Om je te behoeden voor een bandenmaat die teveel afwijkt op de teller.
Voor de rest past de velg wel ?
Banden zijn aan vervanging toe ?
Winterbanden hebben pas zin onder de 7 graden.

Krons (0), 1 jaar geleden

Deze 16" bandenmaat staat in het gelijksvormigheidsattest (coc) bij banden, maar ik heb de wagen gekocht met originele mitsubishi velgen 18". Deze TEC velgen met winterbanden zijn afkomstig van een mazda 3. Ik heb ze er toch maar vanavond al opgezet bij de bandencentrale, omdat de minimum temperatuuur volgende dagen toch onder de 7 graden duikt. maar de medewerkers hebben geen opmerkingen gegeven dus het past wel veronderstel ik.

Ik heb wel gemerkt dat de odometer een kilometer teveel heeft aangegeven op een rit van 27km. Ik heb hier specifiek op gelet na uw bericht. Dit kan natuurlijk ook toevallig zijn.

Krons (0), 1 jaar geleden

Banden hebben nog profiel voor een winter of 2 veronderstel ik. Het enige probleem is dat de banden 6 jaar oud zijn.

Ik ben toch erg aan het twijfelen over of ik met deze banden ga verder rijden, of verkopen en dan altijd met de zomerbanden blijven rijden. Het vriest, sneeuwt niet echt hier in noord-brabant.

Wat zou de beste optie zijn?

kaleido 1 (340) PRO, 1 jaar geleden

Als je in Nederland blijft is op zomerbanden blijven rijden een optie maar als het echt koud wordt zijn winterbanden beter en als je naar Duitsland gaat zijn winterbanden wel aan te raden , mocht je daar met zomerbanden in een winterse situatie terecht komen en een aanrijding krijgen kan het een probleem worden.

kaleido 1 (340) PRO, 1 jaar geleden

4 mm is de afkeurmaat voor winterbanden , bij minder dan 4 mm doen ze niet veel meer.

Krons (0), 1 jaar geleden

Bedoelde u dit met slecht op de klauw zitten?

kaleido 1 (340) PRO, 1 jaar geleden

Nee dat de velg de remklauw raakt , maar dat is niet het geval blijkt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Lancer of stel zelf een nieuwe vraag.