Mitsubishi Carisma: weinig licht koplampen / wordt feller -zwakker op toerental

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 gdi

Naar de garage geweest, maar probleem is niet opgelost.. Andere koplampen gemonteerd door de garage, maar nog niet super.

klaas1983

Geplaatst door klaas1983 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Carisma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

klaas1983 (0), 9 jaar geleden

Mijn mitsubishi carisma 1998, 1.8 gdi, heeft weinig licht in de koplampen. Ik heb het idee dat het licht ook steeds zwakker wordt.
Als ik de auto stationair laat raaien, bijvoorbeeld als ik voor een brug wacht, zie ik in de weerspiegeling van de auto voor mij het licht zwakker / feller worden als het toerental oploopt (toerental is nooit stabiel in stationair bij mijn auto, maar dit vind ik niet zo;n probleem).

Wat kan de oorzaak zijn? En hoe kan ik dit verhelpen? de lampunits zien er verder prima uit. niet dof / ook gewoon normale blakers zonder vocht/ condens of roest.

C.Jonker (0) PRO, 9 jaar geleden

Laadspanning meten...je dynamo gaat waarschijnlijk de geest geven.
Of er is iets met de spanningsregelaar.
Elke garage kan dat snel testen of ben jezelf in het bezit van een volt/multi meter?

klaas1983 (0), 9 jaar geleden

Nee heb zelf geen multimeter.
kan een garage testen of mijn dynamo op is?

moderator (0) PRO, 9 jaar geleden

Een beetje garage kan dat. Je hoeft daar geen elektrotechneut voor te zijn.

Raffi (0), 7 jaar geleden

Gasklephuis laten reinigen. Dat houdt de toerental op de juiste snelheid en zullen de lampen ook niet zwakker gaan branden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Carisma of stel zelf een nieuwe vraag.