Motorfiets: Loopt maar even goed, na carburateurs schoonmaken

Voor de cracks!
Sinds 1976 rijdt ik ( nu 40.000 km) op mijn trouwe, zelfonderhouden Yamaha XS 360. Elk voorjaar even bougies schoonmaken, een paar trappen en hij liep weer een zomer en .. steeds als een zonnetje. Zo ook dit voorjaar . Maar nu -na de 2e x weg willen rijden - was het gedaan: kon ik hem niet op touren laten komen. Mijn (2)carburateurs (heel vies) zijn nu door motorzaak schoongemaakt en gesynchroniseerd. (€200) Maar hij loopt/ rijdt nu even goed , maar al gauw voor geen meter . Benzine en toevoer is goed, Ontsteking bijgesteld; Gasschuif gepolijst, wil de naald nog wat anders zetten. Maar weet dan ook niks meer. Vooral de rechter kant (carb./ bougie) wil niet goed Kan reparateur iets over het hoofd zien of fout gemonteerd hebben. Help die ouwe senior die nog graag (af en toe) op 'zijn' motor wil blijven rijden.
Siem sr.

siem

Geplaatst door siem (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Motorfiets Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

kan mij voorstellen dat er zich ergens een filter bevind? zit deze niet verstopt en/of aangekoekt? waardoor de brandstof-toevoer/opbrengst onvoldoende is...

paul,

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

Zit er toevallig een vacuumgeregelde benzinekraan op ???, dit heb ik gehad met een kawa 1100, nieuw setje membranen erin en klaar is kees.......... eh Siem Sr. Anders even het vacuumslangetje nalopen.

Ad102 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ontstaat er soms vacuum in de tank doordat het beluchtingsgaatje in de tankdop dicht zit. Dit naast hetgeen Paul en Marcel zeggen. Succes. Grtn Ad

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

Zitten de rubbers tussen de cilinderkop en carburateurs wel goed gemonteerd of zit er misschien een scheurtje in? dit lijkt een probleem met valse lucht.

Hans

Paulus8636 (0) PRO, 17 jaar geleden

En zit er toevallig ook allemaal rommel in de tank?? De carburateurs worden toch ergens vies van...

Succes,
Paul

dennis-1 (0), 17 jaar geleden

als de motor valse lucht aan zuigt zou het probleem zich voormoeten blijven doen
het is heel makkelijk te controleren of hij ergens valse lucht pakt spuit maar
rem reiniger op het inlaat traject slaat de motor af of gaat anders lopen zit er ergens iets niet goed
maar als de motor pas gemaakt is en je hebt er een rekening bij van 200€ ga je toch gewoon terug en leg je het probleem voor en zorg dat je er samen uit komt zonder extra hoge kosten

Ad102 (0) PRO, 17 jaar geleden

En.....wat was het euvel,Siem?? Grtn.Ad

siem (0), 17 jaar geleden

Betr probleem loopt even na carburateurs schoonmaken,/ Oplossing! Geen diesel!

De oplossing was heel simpel. Deze oude senior had bij eerste keer bijtanken dit jaar een paar liter diesel bijgetankt. (net zoals ik dat gewend ben bij mijn diesel auto.
Benzine vernieuwd en hij loopt nu (gelukkig) weer als een zonnetje !! Ik hoop nog lang te kunnen blijven rijden!
Dank toch voor jullie mails!
Gr. Siem. sr.

Ad102 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik ben ook een ouwe stomp op de motorfiets en we blijve rije, Siem. hou em rechtop en je voorvork recht. Als je op de Rijksweg een 125 cc CZ tegenkomt met een hoop 2 tact rookwolken,dan ben ik dat. Dus zwaaien! Grtn.Ad

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Motorfiets Overig of stel zelf een nieuwe vraag.