Motorfiets: Yamaha Diversion 600 koppeling

Hallo allemaal,

Ik heb sinds kort een Yamaha Diversion 600 bwjr 1994 en 45dkm gelopen. Bij het schakelen valt me op dat hij wat 'happerig' is. M.a.w. als ik de koppeling inknijp en schakel dan maakt de bak nogal wat kabaal. Ik heb de vrije slag van de koppelingskabel opnieuw afgesteld, maar nog steeds als ik 'm in zijn 1 zet krijgt de motor een klein zetje voorwaarts. Ook bij op- en terugschakelen voel je soms dat het niet helemaal soepel gaat. Is dit een bekend verschijnsel bij deze motoren? En wat kan ik er eventueel aan doen?

mvrgr
Peter

Peter Schouten

Geplaatst door Peter Schouten (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Motorfiets Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Paulus8636 (0) PRO, 17 jaar geleden

Kleven van de koppelingsplaten. De ene motorfiets heeft daar wat meer last van dan de ander. Vervang de olie eens. Let op dat je de juiste olie gebruikt, dus voor een motor met natte koppeling.
Succes,
Paul

Peter Schouten (0), 17 jaar geleden

Olie gewisseld (en op peil uiteraard). Het lijkt inderdaad iets beter, dus bedankt voor de tip!

Jovink (0), 17 jaar geleden

Putoline olie gebruiken, dat is de beste voor yamaha koppelingen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Motorfiets Overig of stel zelf een nieuwe vraag.