Nissan Almera 2003: Aanjager verwarming werkt niet

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel

Heb een NISSAN ALMERA N16 met klimaatregeling.Aanjager werkt niet meer.Hoewel op display de verschillende gewenste snelheden getoond worden,komt er geen spanning op de aansluitstekker van de aanjagermotor.De benodigde zekeringen zijn in orde.Mijn vermoeden gaat uit naar de powermodule rechtsboven het gaspedaal.Bij "contact aan" verschijnt er op één van de drie klemmen +12V.Bij aanjagersnelheidskeuze (andere dan snelheid nul) komt er +9.54V op een andere klem van de aansluitstekker van de powermodule (70T032G16).Heeft er misschien iemand enig idee of de powermodule met behulp van een diodemeting met een multimeter kan uitgemeten worden?Alvast bedankt voor de moeite!

Altrex

Geplaatst door Altrex (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

JEROEN5326 (0) PRO, 10 jaar geleden

Ik, denk dat je hem 'gewoon' moet vervangen; als je het hele spul weer wil laten werken

SUC6
Jeroen

Altrex (0), 10 jaar geleden

Probleem zat achteraf bekeken in eerste instantie in een slechte soldering van NEC K2500 MOSFET op print powermodule.Na hersoldering en uitvoerige test buiten het ventilatiekanaal (dwz Ik had powermodule wel elektrisch aangesloten maar niet gemonteerd) stopte de ventilatorwerking wat nadien een defecte TCO in de powermodule bleek te zijn.(Door testen buiten het ventilatiekanaal is er te weinig koeling op powermodule__TCO schakelt hierdoor onherstelbaar af op 140°C).Na vervanging TCO bleek MOSFET NEC K2500 defect te zijn (Kortsluiting tussen drain en source)__Vermoedelijk is een MOSFET niet geschikt om meerdere malen gesoldeerd en gedesoldeerd te worden.Na vervanging MOSFET NEC K2500 werkt alles terug prima.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.