Nissan almera: ABS sensor RV vervangen Nissan Almera N15 dmv aandr. As demontag

Hallo, in een eerder topic gaf iemand de tip bij vervangen van een abs sensor de aandrijf-as even los te nemen en met een doorslag de oude sensor in 1 keer uit te slaan. Gezien de roestvorming rondom de bevest.bout en sensor lijkt mij dat de snelste weg maar ik vraag mij af of met het losnemen van centrale moer aandrijf-as en de as naar binnen toe te bewegen er voldoende ruimte is om deze as geheel uit de wielnaaf te krijgen. Betreft de de rechtervoorzijde, de lange aandrijf as. Heeft iemand daar ervaring mee?
Ik heb ook geen idee of de aandrijf as zich makkellijk uit de wielnaaf laat verwijderen.
Graag jullie tips.

Peter-DHZ

Geplaatst door Peter-DHZ (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1805) PRO, 8 jaar geleden

Je zult ook even de fuseekogel en de stuurkogel los moeten nemen , om ruimte te maken om de veerpoot naar buiten te trekken als je de aandrijfas uit de naaf duwt , dit dient met beleid te gebeuren om te voorkomen dat je de aandrijfas uit elkaar trekt of uit de bak.
In de regel zit de aandrijfas niet vast in de naaf.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 8 jaar geleden

Als je de twee bouten van de schokbrekerbevestiging losneemt dan kan je de as er makkelijk uithalen. Haal voor het gemak ook even de plastic plaat weg die in het binnenscherm boven de as zit. Heb je wat meer ruimte.

Peter-DHZ (0), 8 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties. Het is anders opgelost, ik heb de auto verkocht en lever de nieuwe sensor los mee, net zo makkelijk.....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.