Nissan Almera: almera dci wil max 110 en 3000rpm zie bericht overige symptonen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 dci 110kw

Ik heb sindskort een probleem met mijn auto dat hij nog maar 110km per uur wil max door kan trappen tot 3000 toeren. Daarbij moet ik vertellen dat ik ff tijdje met een lekkende turboslang heb gereden.
Turbo hoor ik ook niet meer draaien maar die
kapotte turbo andwoorden ken ik allemaal wel al. En is 2 jaar geleden nieuwe opgekomen.

Maar vraag me af als de egr ook iets kan veroorzaken. Kwam erachter toen ik de auto met koude motor 10 min lang op het contact zette en eens aan het motortje van de egr ging voelen. Deze vond ik verdacht warm aanvoelen

Als ik de auto uitlees via zelfdiagnose krijg ik op de boordcomputerscherm een leeg scherm maar wel staat er defect onderdeel en aantal storingen aangetroffen. Via het gaspendaal drukken in de contactstand komt er uit de knippercode 0000
En de obd geeft helemaal geen fout aan


Vroeg me af als de egr warm word als je het zo lang op contact hebt staan. Of is dat een kortsluiting in het egr systeem? Waardoor auto ook niet meer optrekt ?

Gr

oapieg60

Geplaatst door oapieg60 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 8 jaar geleden

Laat hem eens bij de dealer uitlezen???

Dat die egr warm wordt dat zou heel goed kunnen.

Verder denk ik aan een verstopt brandstoffilter of een defecte scv-klep.

oapieg60 (0), 8 jaar geleden

Als die defect is gaat de auto ook enorm roeten bij de 2000 toeren? Dat wat bij mij het geval is? En brandstof verbruik lijkt ook toegenomen met 50%

Bij stationair flikkert mn interieurverlichting en op toeren levert hij 13,5v op obd. Elke keer na 4 uur stil staan moet auto 5min op de lader met 5 amp en dan is hij weer 100 procent voordat startmotor draait. Dat zal de accu wel gewoon zijn.

Kan ik ook de evc doormeten als hij goed is?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.