Nissan Vanette: acculaadlampje blijft uit accu laad niet bij

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Diesel, Motorcode: c22

Hallo, accu 2x dood, blijkt dus niet te laden, had ik niet in de gaten. Als sleutel in contact, gaan alle controle lampjes branden, behalve dus het acculampje. Motor start, maar 11,7V gemeten op accupolen. Stilstand is 12,5V. Als ik contact uitzet, dus sleutel terug draai, zie ik de spiraal van het lampje heel kort oplichten. Dat is dan wel zonder het voorzet glaasje, anders zie je er niks van. Lampje is dus heel. Nu moet ik in de bedrading gaan zoeken, heeft iemand een schema of weet waar ik eea. kan checken. Ik baal al behoorlijk omdat dit het enige zwakke punt lijkt te zijn. Hij is al aan zijn 3e dynamo bezig... 'T zal toch niet een 4e keer worden? Overigens brandde toen steeds juist wel het laadlampje...

Help? Ik ben best wel gehecht aan mijn busje (15jaar nu)...

surava

Geplaatst door surava (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Vanette? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

erik007 (0), 15 jaar geleden

ik zou eerst de dynamo maar eens laten testen
het kan namelijk wel dat ie niet laad en dat het lampje uit blijft

@tim (0), 15 jaar geleden

Als het lampje van de accu niet brand als je het kontakt aanzet kan ook al een oorzaak zijn dat hij niet bijlaad. Kan dan zijn dat er geen bekrachtiging is en zal hij ook niet gaan laden.

surava (0), 15 jaar geleden

Dat laatste snap ik, maar waar moet ik zoeken. Welke klem op de dynamo, naar lampje en verder. Tsja, misschien maandag maar weer eens naar de dynamoboer.

surava (0), 15 jaar geleden

Probleem opgelost, halve auto uitelkaar gehad, dubbele draadbreuk in D+ aansluiting in motorruimte. 'T was alleen niet zo handig van Nissan om de brandstofzender dezelfde draadcode mee te geven...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Vanette of stel zelf een nieuwe vraag.