Nissan Sunny 1991: afstelling carburateur

Bouwjaar: 1991

Hoi,Wie kan mij vertellen hoe ik de (elektronische) carburateur van mijn nissan Sunny 1.6 SLX iets zuiniger kan afstellen. Het stationair toerental is nl. te hoog (bij warme motor) en het verbruik is aan de ook aan de hoge kant.

De vraag is dus aan waar ik aan moet draaien om het toerental wat lager te krijgen en het verbruik aan benzine wat te verlagen?Als je de motor start is het toerental goed maar als de motor eenmaal warm is is dit hoger dan bij een koude motor, hoe krijg je dit gelijk gesteld??

joostnlx

Geplaatst door joostnlx , lid sinds 19 jaar geleden

2 Reacties

Michel7773 PRO, 19 jaar geleden

Deze electronische carburateurs zijn iets ingewikkelder om goed af te stellen.Er zit een draaiknop aan de achterkant om het stationair toerental af te stellen. Eigenlijk moet je eerst het co percentage voor de kat controleren ivm de regelsproeier die misschien vast zit. Voor je gaat controleren en afstellen moet eerst de vin zijn ingeslagen,en een paar keer gasgeven daarna. Let wel op dat de auto goed van de choke komt anders is misschien de dynamo niet goed.

joostnlx, 19 jaar geledenNiet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Sunny of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!