Nissan Sunny 2.0: Kloppen bij het remmen - verluchting

Bouwjaar: 1994

Hoi,Mijn eerste probleempje heeft te maken met een 'kloppend' geluid wanneer ik rem. Dit is niet altijd zo maar in pakweg 60 % van de keren dat ik rem. Soms bij regen, soms droog weer. Niets dus dat het duidelijker zou kunnen maken. Ben reeds bij een paar garagisten geweest maar die konden niks vinden. Veringen zijn anderhalf jaar jong, remmen pas vernieuwd, ... Het geeft geen hinder bij het rijden en/of remmen maar het is ONTZETTEND irriterend. Het is net of iemand tijdens het remmen met een hamer een paar tikken tegen de carrosserie geeft. O ja, het geluid komt van achteraan en volgens mijn gehoor (voor zover dat betrouwbaar is) van de kant van de bestuurder. Iemand die enig vermoeden heeft ????Tweede probleempje : mijn verluchtingshendel kan ik niet meer in de circulatiestand zetten (=lucht van binnen nemen). Ook niet op dicht. Héél vervelend wanneer je in de file staat of ergens langsrijdt waar het niet zo fris ruikt. Dit is reeds vanaf ik de wagen kocht (tweedehands) maar heb dit pas na een tijdje opgemerkt natuurlijk. Zelf denk ik dat de 'afsluitklep' ergens blokkeert maar waar zit die en hoe kan ik die het beste nazien ???

ZafiraE

Geplaatst door ZafiraE , lid sinds 19 jaar geleden

4 Reacties

Michel7773 PRO, 19 jaar geleden

Als het een 2.0 diesel is heb je achter trommels , deze zullen waarschijnlijk ovaal zijn.

Om de recirculatieklep weer te laten werken zul je de klep zelf los moeten trekken.

Dit lukt vaak door achter het dashboardkastje de klep met je vingers weer los te maken. Als de handel gewoom loos heen en weer kan is er wat afgebroken.

ZafiraE, 19 jaar geleden

Het is inderdaad een 2.0 maar wat bedoel je met die trommels die 'ovaal' zijn ? Hoe en waar kan ik dat zien ? Ik ben echt wel een leek dus snap niet goed wat er fout kan zijn, sorry hoor !Voor die circulatieklep : mijn autoradio is eruit dus kan ik zo een beetje onder voelen wat er wel en wat niet gaat. Je kan de 'schuifschakelaar' een beetje verschuiven naar 'toe' en dan voel je ook een kabel bewegen in die console maar je kan hem niet helemaal naar het midden schuiven en zeker niet naar de 'binnen' stand, dat trekt tegen. Dus volgens mij is er niks afgebroken maar zit het ergens vast. Hoe kan ik tot bij die klep geraken en waar zit die ergens ...

Bedankt !!!

Michel7773 PRO, 19 jaar geleden

Zoals al eerder vermeld zit de recirculatieklep achter het dashboardkastje , je kan de handel zien zitten met het kastje open.

Of de trommels ovaal zijn kan je zelf niet beoordelen , alleen een gespecialiseerd bedrijf.

sarabande99 PRO, 19 jaar geleden

als je rijdt en de handrem voorzichtig aantrekt kan je voelen of de trommels ovaal zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Sunny of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!