Nissan Primera: Alarmclaxon werkt niet, gewone claxon wel.

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: SR20DE

Gelijk maar een 2e probleem hier neergezet. Er zit een origineel alarm op welke geen geluidssignaal geeft als je het alarm activeert door bijvoorbeeld een arm door een open raam te steken. De knipperlichten gaan wel knipperen maar ik hoor geen claxon of sirene afgaan. Nu zie ik onder de motorkap naast de gewone claxon (welke overigens gewoon werkt) een losse stekker in een blokje zitten. Zou hier soms een 2e claxon op aangesloten moeten worden welke voor het alarm is ??

Gertie139

Geplaatst door Gertie139 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

JEROEN5326 (0) PRO, 15 jaar geleden

Nee Gertie,

Je sirene bevindt zich in het linker achterscherm (achter de bekleding)
Als de auto een halfjaar heeft stil gestaan(vertelde je in je andere klacht) KAN het zijn dat je computer 'em niet meer 'ziet', effe bij de dealer langs en met de CONSULT na laten kijken (en evt sirene activeren !!)

Probeer de volgende keer je alarm met je motorkap schekelaar : kap open , schakelaar ingedrukt houden , op alarm zetten(= deuren dicht doen met afst. bed.), 45 sec. wachten en kapschakelaar loslaten.......


SUC6 Jeroen

Gertie139 (0), 15 jaar geleden

Hallo Jeroen,
alvast erg bedankt voor je oplossing. De sirene ga ik eens opzoeken, als ie er zit ga ik eens aan de dealer vragen of ze dit kunnen (en willen) controleren op storingen en eventueel activeren. Mocht dit niet het geval zijn, zou de handtester dan een storing aangeven ? Ik ben al even bij de dealer geweest maar de tester "deed" het niet bij deze auto ???????? Tijdens de controle mbt het afslaan bleef de tester "hangen" en gaf aan : Please wait, dat duurde ingeveer 10 minuten, daarna haalde de monteur de stekker eruit en zei dat de tester de auto niet "zag".

Gertie139 (0), 15 jaar geleden

De toeter van het alarm heb ik gevonden, deze werkt prima als ik hem rechtstreeks op de accu probeer.
Vandaag even langs geweest bij de dealer (met mijn oude P10) , zodra er een kenteken op de auto zit, rijd ik met de P11 erheen om e.e.a. opnieuw uit te laten lezen. Volgens de chef-werkplaats kun je met de tester de sirene aan en uit zetten, het zou mooi zijn als dit het probleem zou tackelen. Ook de accu is door mij vervangen omdat de oude accu de geest had gegeven. Zou hierdoor de sirene gedeactiveerd kunnen zijn ??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.