Nissan Primera: P11 slaat af na starten met warme motor, koud geen probleem,

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: SR20DE

Mijn Primera van 2001 heeft het volgende probleem: als je de motor start bij warme motor slaat deze meteen weer af. Als je een beetje gas houdt, dan blijft hij wel lopen. De auto heeft ongeveer een half jaar stil gestaan volgens de vorige eigenaar. De motor loopt ontzettend mooi, start meteen als deze koud is en blijft dan ook lopen op ongeveer 1500 tpm. Het benzineverbruik is rond de 1:12.
Volgens de dealer is het een probleem in het gasklephuis wat vaker schijnt voor te komen ????
Het lijkt erop dat de gasklep enigszins plakt ofzoiets. Is dit een bekend probleem of zou het ergens anders kunnen zitten............??

Gertie139

Geplaatst door Gertie139 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

JEROEN5326 (0) PRO, 15 jaar geleden

Ja, komt vaker voor dat dasklephuizen vervuild raken en gaan plakken; een kwestie van GOED reingen (en opnieuw inleren !!) Als de motor dan nog afslaat met warme start zou ik 'em toch effe laten uitlezen bij een NISSAN-dealer.

Gr Jeroen

Gertie139 (0), 15 jaar geleden

Gisteravond heb ik het gasklephuis eraf gehad en goed schoon gemaakt, de motor warm laten draaien en diverse keren gestart en weer afgezet. Het lijkt erop dat het probleem weg is nu..................alleen mag ik er nu even niet mee rijden omdat er nog geen kenteken op zit, dus ik moet nog even geduld hebben met het opnieuw laten inleren. Is dit nodig overigens, ik heb de gaskleppostitiesensor laten zitten en de temperatuurzender ook. Het zijn alleen mechanische zaken die ik heb gedemonteerd en gemonteerd, na reiniging liep de motor weer zoals voor die tijd, er verschenen ook geen meldingen op het dashboard.............

Nogmaals dank, Gertie

primera p11 (0), 15 jaar geleden

als tie goed loopt, niks aan doen.

Gertie139 (0), 15 jaar geleden

Zo gauw ik het kenteken erop heb zitten, kan ik de auto gaan gebruiken en dan hoop ik dat het probleem uit de wereld is..................
Bedankt voor de reacties !!

Gertie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.