Nissan Micra: Ander stuurwiel, waarop letten?

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Ik wil graag van dat half verteerde plastic stuurwiel af wat nu in mn micra zit. Maar waar moet ik op letten bij het kopen van een nieuw stuur? Past alles er gewoon op? Want in principe is een stuur uit een 1994 micra natuurlijk eenvoud, het zit vast met 1 bout en er bevinden zich 2 draden voor de toeter. Meer is het niet.
Gr Mike

NavyBlueBoss

Geplaatst door NavyBlueBoss (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

C.Jonker (0) PRO, 12 jaar geleden

geen airbag ?

Dan is het gewoon het stuur in het midden zetten en dan kap eraf en bout los, stekkertjes los van de toeter en knieen onder het stuur...moer er een stukje weer op zetten...flink druk onder het stuur met je knieen en als deze dan niet loskomt met een hamer een tik geven recht op de moer om deze los te schrikken.
Oude stuur er proberen net zo weer op te zetten en moer goed handvast, event borgplaatje vasttikken al of niet aanwezig.

succes

NavyBlueBoss (0), 12 jaar geleden

Ow sorry, ik denk dat ik onduidelijk was. Ik heb nog geen nieuw stuurwiel gekocht.

Gr Mike

C.Jonker (0) PRO, 12 jaar geleden

Nou begin daar dan maar eens mee :D

NavyBlueBoss (0), 12 jaar geleden

Ja dat is dus het probleem. Wat voor soort stuur moet ik kopen? Kan ik alles kopen, of moet ik ergens op letten bij aankoop. Als ik namelijk gewoon op internet naar een leren stuurwiel zoek krijg ik allemaal dingen met: dit stuurwiel is geschikt voor een Opel blabla uit het jaar 2005 t/m ect ect... En kan ik niks vinden voor een micra, behalve het standaard stuurwiel wat nu al in mn auto zit. Dus zijn er ook universele stuurwielen ofzo?

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Die zijn er. Daar moet dan alleen een passende naaf bijgekocht worden. Dit o.a. i.v.m. de richtingaanwijzerafslag en de claxon.
Bij een goede automaterialenzaak hebben ze hier wel documentatie over.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 12 jaar geleden

Een Micra uit 94 zonder airbag dat kan inderdaad ja.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.