Nissan ALMERA: Auto houdt in

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: QG15, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 66

Beste specialisten,

Ik heb sinds paar maanden problemen met mijn Almera. Deze houdt in en is zeer vervelend om ermee te rijden. Via Obd2 uitgelezen en melding was Bobines vervangen. Ondertussen is dit al gedaan alle 4 bobines vervangen. Hierna foutcodes gewist en week zonder code gereden, toen kreeg ik weer motormanagement lampje branden. Foutcode is krukas sensor 3305. Deze besteld en vv maar houdt nog steeds in. Ik ben radeloos en weet niet wat en hoe verder. Bedankt voor de support.

hondapower

Geplaatst door hondapower (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

oldford (0) PRO, 6 jaar geleden

De melding waarom je de bobines verving:
Weet je de exacte fouttekst en/of het nummer daarvan nog?

N.B.: P3305 is een ongedocumenteerde code, waarschijnlijk bedoel je P0335?

Nissanwielmonteur (0) PRO, 6 jaar geleden

Zou me maar eens concentreren op de distributieketting

hondapower (0), 6 jaar geleden

Beste,

Bedankt voor de terugkoppeling, indd code p0335 was juiste. Daarna gaf die me fout met krukassensor deze ook vervangen. Wagen houdt heel erg in soms 10 x aan 1 stuk lijkt net alsof je gas wel en niet indrukt. Word er helemaal gek van.
Bedoel je dat ketting vervangen moet worden heeft pas 140 000 gelopen.

hondapower (0), 6 jaar geleden

Hierbij originele foto van het uitlezen

oldford (0) PRO, 6 jaar geleden

P0302 betekent misfire op cylinder 2. Een misfire is het ontbreken van een verbranding.
Overslag vindt ik een verkeerde vertaling., Verbrandingsuitval zou beter zijn.

Een misfire kan voor komen indien er geen vonk is, of geen brandbaar mengsel of geen of te weinig compressie.
De foutmelding geeft dus zeker niet aan dat de bobines vervangen moeten worden, dat dient de interpretatie van de monteur te zijn na wat onderzoek.

Ik denk dat je eerst maar eens de suggestie van Nissanwielmonteur moet volgen.

markjeremiasse (0) PRO, 6 jaar geleden

Deze codes komen inderdaad naar voren bij een uitgerekte ketting. Doordat nokkenas en krukas niet meer op de juiste timing staan verlies je vermogen en geeft hij fouten op de nokkenas of krukassensor. Door het verwijderen van de klepdeksel kan je aan de kant van de ketting de spanner zien. Deze steekt bij een goede ketting ongeveer een halve cm uit. Bij uitgerekte ketting 3 cm. Deze klachten konen bij Nissan motoren Soms al na 50.000 km voor

hondapower (0), 6 jaar geleden

Heel erg bedankt voor de informatie hier kan ik tenminste iets mee. Jullie zijn toppers 👊👊👊

hondapower (0), 6 jaar geleden

Beste support,

Vanmorgen heb ik Bougies van Ngk vervangen en probleem blijft nog steeds. Code van mijn obd2 geeft aan P0355 A position circuit sensor. Ik heb al krukassensor vervangen. Kleppendeksel losgemaakt en fotos van de ketting gemaakt. Ik hoop dat iemand zich over wilt buigen en mijn fotos wilt bekijken. Alvast bedankt voor de mega goeie hulp en support jullie zijn kanjers đŸ’ĒđŸ’ĒđŸ’Ē

hondapower (0), 6 jaar geleden

Hierbij fotos en nogmaals bedankt.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 6 jaar geleden

Spanner meer als een cm eruit.

Kettingprobleem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.