Nissan Vanette: benzineverbruik en schakelen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: GA16DE

Hallo,
Kocht enkele weken geleden een puntgave Vanette met slechts 95000 kms. Intussen heb ik ontdekt dat deze auto wel erg veel benzine verbruikt. 1 op 10 haal ik niet, terwijl dezelfde motoren in andere types van nissan 1 op 13,5 kunnen halen (zegt men). Boven de 100 km rij ik nauwelijks. Zal ik hier mee moeten leven of toch eens laten nazien. Ook het schakelen gaat ongelofelijk zwaar, maar ik zag een paar kabels zitten en die zal eens gaan smeren.
Is er iemand die deze problemen herkend ? Ik hoor het graag.
Karl.

Karl Dam

Geplaatst door Karl Dam (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Vanette? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1630) PRO, 11 jaar geleden

Wat is het gewicht van die andere auto s dan ?

Karl Dam (0), 11 jaar geleden

Hallo Ferrie,
Heb ik even opgezocht. Een Almera (zelfde motor) weegt 1065 kg (leeg) en een Vanette 1340 kg. Wellicht heb je gelijk dat deze 275 kg het verschil maken. Blijf het toch veel vinden. Verbruik Almera volgens boekje 1:13,7. Stel eens voor m,n Vanette 1:10 en je ziet zelf het verschil per 1000 mtr. Maar het kan wat lichter, de trekhaak haal ik eraf. Bedankt voor je reactie,
Karl.

kaleido 1 (1630) PRO, 11 jaar geleden

En wat denk je van de stroomlijn ?
1 op 10 lijkt me nog niet zo slecht , zorg voor een goede onderhouds toestand , bandenspanning een paar tiende tehoog , remmen die goed vrij komen enz.

D`n Dolle (0), 10 jaar geleden

Hoi Karl,

Karl, ook wij hebben sinds kort een Vanetteke. Kilometerstand bij ons is 175.000. Prima wagentjes moet ik zeggen. Maar ook hier is het verbruik hoog!
1 op 10 ongeveer. Alleen dat was in het begin zo. (op hele korte stukjes nog hoor, maar dan praat ik over nog geen tien km rijden)
Echter, mijn meest teerbeminde, die dagelijks onze Vanette rijd, is een nogal pittige rijdster. De wagen was ook ernstig lui toen we ze kregen. Een echte lamme bak zogezegd. Ik gok dat we haar nu een maand of 2 hebben en we zijn van 1 op 10 naar 1op 12 gegaan. Ze rijd dan pak em beet 25km heen en weer 25km terug. (bijna dagelijks) Soms langer, maar das ook maar 2x per maand. (een aantal honderd km.) En dan word ze zelfs nog zuiniger, dan halen we al een 1 op 14.
Nu moet ik wel eerlijk bekennen dat we geen volle lading dragen dan. Ik gok pak em beet tussen de 125 en 225kg ongeveer aan extra belading.
En we hebben er niets aan gedaan, helemaal niets.
Naast dat mijn lief de wagen echt heeft "los" gereden, heeft ze het dus ook klaargespeeld om ze zuiniger te laten rijden. Ik vermoed omdat ie zo lui was, en nu dus lekker begint te draaien, dat ie zuiniger begint te lopen. Ben dus ernstig benieuwd als we eens een 800km aan een stuk draaien, wat ze dan doet in verbruik.
Schakelen gaat hier naadloos, niet stroef, maar ook niet belachelijk soepel. Gewoon lekker.

Wat mij wel erg opvalt is dat je de servo`s van de stuurbekrachtiging enorm kunt horen. Maar goed, kniesoor die daar op let. Heb jij dat ook toevallig?
En wij hebben vaak de honden achterin. Slechte ventilatie heeft ze ook, ik heb er twee pc-ventilatoren ingezet, gewoon in de kap gezet en doorgeschakeld met een schakelaar onder het stuur. Werkt perfect moet ik zeggen, alle "honden-damp", vooral als ze gezwommen hebben, is binnen no-time weg.

Groetjes Dries

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Vanette of stel zelf een nieuwe vraag.