Nissan Vanette: rem probleem auto remt aan 1 kant slecht trekt bij remmen naar 1

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.3

ik heb remproblemen. Na een rit van 40 km. stinkt aan 1 kant de remmen ( verbrandt ).Ik heb aan deze kant de remblokken vervangen, niet de remschijf.De remblokken waren nog niet versleten. Als ik rem dan trekt de auto ook naar 1 kant toe . Dit is naar de kant waar de blokken nog niet vervangen zijn.Als ik de auto opkrik dan voel ik ook dat het wiel een beetje blijft klemmen bij ronddraaien. De remklauw heb ik los gehad, deze is verder goed.
als ik hem thuis test dan klemt de rem wel maar komt iets minder terug waardoor het wiel bij draaien iets zwaarder gaat. . kan het ook aan de schijf liggen of aan de olie of misschien iets anders.
Ik hoor hoor het graag.

lieshout

Geplaatst door lieshout (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Vanette? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

In 99 v/d 100 keer zitten de zuigers (half) vast in de remtang, ook al lijkt er niets aan de hand.
Die andere keer is de remslang meestal de oorzaak ( inwendige verstopping door oplossing v/h materiaal ).

lieshout (0), 11 jaar geleden

Bedankt voor de snelle melding , ik heb inderdaad gemerkt dat 1 van de twee zuigers voor een gedeelte vast zit.
Zijn deze zuigers makkelijk te demonteren of is het al genoeg als er beweging in zit . Ik wil de remklauw in een bankschroef zetten en dan aan de zuiger trekken en duwen , misschien is dit al voldoende maar als ze gedemonteerd kunnen worden zonder dat ik het rubber beschadig dan is dit nog beter.
ik hoor graag van U

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

Remtang losnemen en dan de zuigers er " uit trappen" middels pompen met het rempedaal. Daarna de remslang losnemen v/d remtang ( voordien eerst even 'n keer losdraaien alvorens de tang los te nemen) en de slang afdoppen. Daarna alle zuigers er uitnemen en goed reinigen. Remtang inwendig ook reinigen en de roestranden met fijn schuurpapier schoon maken. Wel even de rubber afdichtring eerst verwijderen. Kan nadien gewoon weer gebruikt worden. Alles weer monteren met zuurvrij vet. Opletten dat rubber hoesjes niet stuk gaan.
Als alles goed zit, kun je zuigers met de vingers terug drukken. Nadien remtang weer monteren en ontluchten.

lieshout (0), 11 jaar geleden

het is gelukt om de zuiger eruit te krijgen, zat wel heel erg vast. schoongemaakt en weer teruggeplaatst. niet echt bijzonderheden aan te zien.schoongemaakt met scotch brite en ingevet.
Bedankt voor de informatie en de oplossing. Dit zijn tenminste nuttige tips....KLASSE

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

Mooi. Neem aan die ie ook weer recht remt?

lieshout (0), 11 jaar geleden

ja hij remt als voorheen

lieshout (0), 8 jaar geleden

zoals bericht boven is dit probleem opgelost

kaleido 1 (1610) PRO, 8 jaar geleden

Ingevet met het juiste vet ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Vanette of stel zelf een nieuwe vraag.