Nissan Micra: black suldge

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,3

auto heeft black sludge ,,, wat zou dat zijn ???

Wat de oorzaak kan zijn hoor ik het van jullie ???

Is er speciale smiddel voor om te spoelen ???

MVG Ayob

Ayob

Geplaatst door Ayob (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Noaj (0), 13 jaar geleden

Aan het fenomeen 'black sludge' is in AMT veel aandacht geschonken. Zelfs in recente artikelen is erop gewezen dat de zwarte drab ook nu nog voorkomt, zie bijvoorbeeld AMT 7/8 1997 en AMT januari 1998. Daarin wordt gewezen op de invloed van zowel de oliekwaliteit als de brandstofkwaliteiten de bedrijfsomstandigheden. Oliën behoren al vanaf 1996 aan ACEA-kwaliteitseisen te voldoen, zie AMT 7/81997. Helaas beschouwen ook vele technici deze eisen als maximaal, terwijl het om minimale eisen gaat.Vandaar dat er autofabrikanten zijn die hun eigen oliekwaliteitseisen hoger stellen. Bovendien is het zo dat als er nieuwe oliespecificaties uitkomen, deze de vorige specificaties vervangen. Dat betekent dat hetgeen in instructie- en werkplaatshandboeken staat dan verouderd is. Als er kwaliteitsbrandstof wordt getankt zal de betreffende maatschappij ervoor zorgen dat er een evenwichtig additievenpakket aan de brandstof is toegevoegd. De werkplaats moet voor de juiste oliekwaliteit zorgen, de klant dient brandstof van een gerenommeerd merkte tanken. De werkplaats moet ook voor de juiste bijvulolie zorgen en de olieverversingstermijn bepalen. Bij zware bedrijfsomstandigheden, zoals korte ritten en lage temperaturen, moet er (volgens de motorfabrikanten) vaker worden ververst dan onder gunstige omstandigheden. Als er zich ondanks deze maatregelen toch black sludge voordoet, doet de werkplaats er goed aan zowel de eigen olieleverancier als de betreffende auto-importeur te benaderen. In de praktijk blijkt vaak dat de eigen aansprakelijkheidsverzekering niet of veel te laat wordt ingeschakeld. Betrek ook deze partij vanaf het begin bij de zaak. Laat een onafhankelijk schade-expert een rapport opmaken. Uit een zorgvuldige analyse van de olie is op te maken of het echt om black sludge gaat of dat er bijvoorbeeld sprake is van koelvloeistof in de olie. Ln een aantal gevallen is duidelijk gebleken dat de brandstof mede een rol speelt bij het ontstaan van zwarte drab. Het is daarom raadzaam overleg te plegen met alle betrokken partijen. Reinigen van de motor heeft zin als de drab nog zacht is, dat is vastte stellen door de olie-aanzuigzeef te bekijken. Onderzoek ook de cilinderkop(pen) door het kleppendeksel te verwijderen. Gebruik een reinigingsmiddel dat door de auto-importeur of de olieleverancier wordt geadviseerd.

Dit kwam ik tegen op de zaak er over.
APS

primera p11 (0), 13 jaar geleden

Waarschijnlijk veel korte stukjes mee gereden en er zijn produkten in de handel die waarmee je de motor kunt spoelen.

Ayob (0), 13 jaar geleden

bedankt jongens voor jullie hulp ,,,
Ik heb vandaag de kleppendeksel demonteerd er zat veel ludge black op de kleppendeksel schoon weg krabben ,
Ik heb gehoord dat black suldge kan ook gespoeld worden met ATF olie klopt dattt maar toen ik aan de keting op ener deed leek beetje dat keting niet strak genoeg was .iedre geval alles schoon gemaakt ,kleppendeksel terug monteerd,
Auto starten tien minuten laten lopen ,En toen weer demonteerd kleppendeksel aan keting gevoeld of het nou strak is ,
keting is nou strak zoals het hoord ,maar hoe kan het in eerste instantie dat de keting niet strak was /?????
Ik hoor het graag van jullie >>?

MVG Ayob

erik007 (0), 13 jaar geleden

ik denk dat je ketting spanner langzaam druk verliest als hij stil staat
heb mijn almera al jaren last van
als ik de moter (koude moter) start dan hoor je de ketting ook rammelen tot de olie druk er is

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.