Nissan Micra: Micra 1993 blokkeert in achteruit

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 16v

Hallo,

Mijn vriendin rijdt sinds een jaar of 3 met een micra uit 1993. Nog geen problemen mee gehad tot gisteren...

Als we de versnelling in achteruit zetten, kunnen we daarna niet meer terug uit de achteruit. Mijn vriendin lukt het helemaal niet, bij mij lukt het na veel moeite.
De wagen rijdt echter wel nog probleemloos. Alle versnellingen doen het, en er is geen abnormaal lawaai of zo.
Ook achteruit rijden gaat nog zonder problemen. Het is enkel het terug uit de achteruit halen (vlak voor het punt dat je op de 'vrije' schakellijn komt) dat blokkeert. Als ik dan met heel veel moeite krachtig doorduw (zodat hij rechtstreeks naar 5e gaat) dan schiet hij wel los en dan hoor ik precies een veertje 'ploinken' of zo.

Mn vriendin is vandaag naar een garagist hier in de buurt geweest, en die zei vrijwel onmiddellijk dat de hele bak + koppeling vervangen moeten worden. Kosten à 600€...
Het lijkt me nogal vreemd dat de hele bak om zeep zou zijn, aangezien we nog gewoon kunnen rijden. Ik ken zelf vrij weinig van auto techniek, dus ik had graag van jullie gehoord wat jullie denken van deze situatie?

Alvast bedankt,
Tim

TiWu

Geplaatst door TiWu (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

garage poel (0) PRO, 13 jaar geleden

versnellingsbak zal zeker open moeten maar denk dat probleem maar een klijne kost zal zijn en vermits de bak er uit is zou het niet slim zijn om de koppeling niet te controleren . vindt persoonlijk 600 euro toch een ruime overschating gr valere

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.