Nissan Sunny: Bonkend geluid linksachter

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4E

Sinds een tijdje hoorde ik al een bonkend geluid linksachter bij oneffenheden op de weg. Gisteren werd het steeds erger en heb ik de auto naar de garage gebracht.
Daar hebben ze een testrit gemaakt en de auto op de brug gezet. Volgens de garage zijn het de schokbrekers en zit er speling in de rubbers/lagers van de ophanging.
Nu kunnen ze dat wel maken maar dan word dat wel een duur grapje, ze hadden het over 600-800 euro wanneer ze de schokbrekers en de stabilisator-lagers (?) vervangen.

Nu kan ik dat wel laten vervangen maar wat kom ik hierna tegen aan problemen cq reparaties met de ophanging? Is het de auto wel waard om deze reparatie uit te voeren en kan de auto wel weer een jaartje mee (Wel te horen gekregen dat ie motorisch helemaal in orde is hoezen en lagers bij de voorwielen zijn vorig jaar nog vervangen).Of is het toch verstandig om maar eens te kijken naar een andere auto, zou met pijn in mijn hart deze weg doen want het is een fijn karretje met nog maar 140.000 op de teller...

Help..

Cerberus

Geplaatst door Cerberus (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Sunny? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

JEROEN5326 (0) PRO, 16 jaar geleden

Als je geld wilt besparen bij deze reparatie....., laat KWIK-FIT eens een offerte uitbrengen.Of je gaat naar een goede universeel garage... kan je zomaar €200-250 schelen..

SUC6 Jeroen

Het is de auto dubbel-en-dwars waard het is toch een TOPautootje !!

matthijs1 (0) PRO, 16 jaar geleden

Hallo Cerberus, De stabilisatorrubbertjes achter geven vaak een tikkend/bonkend geluid. Dit is simpel te controleren en niet duur om te vervangen als ze echt speling hebben. Als dit niet helpt kan je altijd nog je schokbrekers laten vernieuwen of een andere garage een tweede diagnose laten stellen. Maar ga nou niet naar de Kwik want dan heb je zonder meer nieuwe banden remmen enz nodig.

Groet thijs

hellbat (0) PRO, 16 jaar geleden

veel geld voor een reparatie, dat wel, maar een universeel zal het wel goedkoper kunnen denk ik.

Motorisch zijn die sunny's bijna niet kapot te krijgen, het enige minpunt wat ze hebben is dat ze bovenin de achterwielkasten, bij de schokdemperophanging wel eens flink willen roesten. Indien daar bij jouw geen sprake van is, lekker laten repareren, en de wielkasten preventief met tectyl laten behandelen. Kun je weer een flinke tijd knorren met het wagentje.

Groeten Marcel

P.S. Ik ben ook geen voorstander van de kwik-frotters, meestal blijft het niet bij 1 bezoek, maar moet je een paar keer terug voor "GARANTIE". Zoek een goede universeel, zoals een vakgarage ofzo, daar ben je veel beter af.

Cerberus (0), 16 jaar geleden

Op zich is het wel een garage die ik vertrouw, maar de prijs schrok ik wel van had ook wel zoiets van dat zou toch niet zon dure reperatie moeten zijn.(schokbrekers en stabilisator lagers (?)
Kreeg ook meteen het verhaal van ''ik heb hier nog wel een andere mooie nissan staan'' maar tja dat word altijd duurder dan een reparatie.

Denk dan toch aan een second opinion, maar moet ik mij nog zorgen maken over het spelling in de ophanging/draagarmen verhaal?

Groet, Richard

hellbat (0) PRO, 16 jaar geleden

schokdempes achter kosten 140 ex-ex, dus tweemaal is een dikke 300 verder alleen aan materialen. De stabilisatordelen kosten niet zoveel, dit heb je alles bij elkaar voor een 70 euro bijelkaar.

De montage van de dempers maakt het duur, je hebt McPherson poten achter zitten, dus de spiraalveer moet overgezet worden, voor een beetje garage zou dit 1 uur per kant kosten, en 1 uur voor montage van de stabolisatordelen

Totaal ( Ruim geschat) 400 onderdelen, em 3 uur maakloon, a 50 euro zit je rond de 550

Zit je garage wel een beetje aan de ruime kant misschien, maar het KAN goedkoper.

Stabilisator hoef je je geen zorgen om te maken, dat is alleen hinderlijk geluid
De veerpoten, als die veel geleden hebben, kost je je veiligheid ( wegligging / remafstand etc.)
Groeten Marcel

Cerberus (0), 16 jaar geleden

Ik heb hem laten repareren, inderdaad prijsschattig die me werd gegeven was redelijk ''royaal'.

Wat een verschil nu, als een blok op de weg , trillingen bij 80-100 kph (waar ik aan gewend was, en me niet meer aan stoorde) helemaal uit het stuur, dus reed al een hele tijd met defecte vering.
Dus al met al een goede zet om hem toch te laten repareren, veerpoten waren in prima conditie, alleen wat speling in de draagarmen maar zou geen problemen moeten geven.

Groet, Richard

muratoya03 (0), 16 jaar geleden

Ik heb dit probleem ook, bonkend geluid maar dan rechts achter.
De veer inclusief de schokdemper ga ik vervangen, vandaag een nieuwe gehaald bijde sloop. Echt zeer irritant dat geluid, brrr..

Beter dat het nu opgelost is.

Groet, Murat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Sunny of stel zelf een nieuwe vraag.